Anders Jakobsons blogg - 2020-08-01

sommarprojekt 2020: mcu x 23 (6)
Postad: 2020-08-01 12:58:57Kort resumé: Årets sommarprojekt är att se om alla 23 filmer i Marvels filmuniversum (MCU), denna gång tillsammans med min fru som bara sett en handfull, spridda titlar. Jag bloggar om upplevelsen utifrån en återkommande mall. Dags för film 6 av 23...

THE AVENGERS (2012)
Regi: Josh Whedon

Kommentar:
Milstolpe nr 1, finalen på MCU Phase 1, "The Avengers"! När man ser om filmerna nästan en per dag blir det förstås inte samma grej som de fyra år det tog mellan "Iron Man" och "The Avengers" men inte mindre härligt att vara framme för det! I och med denna film går MCU in i en ny riktning. Filmen är cirka 20 minuter längre än genomsnittet på de tidigare fem filmerna och omfånget känns större på alla sätt och vis. Berättelsen tar mer plats precis som alla hjältar tar mer plats. Det är intressant att det är så många olika viljor och mer eller mindre "själv är bäste dräng"-attityder som ska samsas mot ett allvarligt hot. Men den ursprungliga gruppen bildas här och det är väldigt härligt att se.

Kontinuiteten:
Mark Ruffalo klev in i MCU som ersättare för Edward Norton som inte kom överens med Marvel. Det är så här knappt tio år senare en förändring som är till det bättre. Inget ont om Norton som är en lysande skådespelare, men Ruffalo gör mer av båda rollerna. Trist nog tappar vi en av de skönare bifigurerna när MCU drabbas av sitt första dödsfall. Vi får även i första bonusscenen en föraning om MCU:s stora skurk. Bra plantering.

Daterad eller inte?
Svårt att hitta något som känns mossigt. Effekterna blir bättre och bättre. Hulken-designen är mycket bättre nu jämfört med några år tidigare.

Fruns kommentar:
Egentligen är det lite för mycket ”rädda världen” och det märks att filmen var längre. Finalscenen var för lång. Det var roligt att se alla tillsammans och Tom Hiddleston är en fantastisk skådis och hans Loke är en bra skurk, väldigt creepy. Väldigt rolig scen mellan honom och Hulken. Det känns som det är mer humor i filmen. Trist att Pepper Potts blivit mer av ett kuttersmycke i de få scener hon är med i. Hon är bara snygg och förfärad. Fast jag förstår att hon inte ska vara i fokus.

Slutknorr:
"The Avengers" kvarstår som en av de bästa MCU-filmerna. Den är en fantastiskt fin avrundning på första fasen och man längtar efter nästa gång karaktärerna sammanstrålar. Sex sedda, 17 kvar...anders jakobson

<< Augusti 2020 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (24/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA