Anders Jakobsons blogg - 2020-08-22

sommarprojekt 2020: mcu x 23 (12)
Postad: 2020-08-22 10:57:16Kort resumé: Årets sommarprojekt är att se om alla 23 filmer i Marvels filmuniversum (MCU), denna gång tillsammans med min fru som bara sett en handfull, spridda titlar. Jag bloggar om upplevelsen utifrån en återkommande mall. Dags för film 12 av 23...

ANT-MAN (2015)
Regi: Peyton Reed

Kommentar:
Åter igen blev det en liten paus i projektet som kan skyllas på att "livet kom emellan". Det innebär också att "sommarprojekt" blir en sanning med modifikation eftersom vi minst kommer att vara i september när vi kommer i mål. Men vem bryr sig? Nu passerar vi mittpunkten i projektet och stänger Phase 2 med introduktionen av "Ant-Man". Den här filmen var under produktion i tio år med Edgar Wright vid rodret och så gick samarbetet i kras och Peyton Reed klev in och tog över. Jag undrar fortfarande hur filmen hade varit om Wright hade fått göra den, men å andra sidan är "Ant-Man" en av de bättre filmerna i MCU. Den har humor, spänning, nya typer av miljöer och specialeffekter som verkligen gör under för berättandet. Att göra en heistfilm inom MCU var genialt och det var lika genialt att sätta Paul Rudd i huvudrollen, med Michael Douglas som en tung pjäs bredvid. Det enda som stör mig lite är den strukturella likheten med "Iron Man", men det kan jag leva med.

Kontinuiteten:
Karaktären är helt ny, men redan i inledningen där Douglas data-botoxats placeras vi i universumet med hjälp av Howard Stark. Trots att filmen utspelar sig i San Francisco görs det syftningar till Avengers och en av dem är ju med som en utsträckt hand till Ant-Mans inblandning i ensemblen framöver.

Daterad eller inte?
Det lekfulla användandet av specialeffekter gör verkligen susen och det finns inget att anmärka på. Det är otroligt roligt när små, vardagliga ting plötsligt blir jättestora. Det känns helt enkelt kul att se filmen.

Fruns kommentar:
I och med att vi delade upp filmen under ett antal dagar låg historien och göttade till sig som en bok. Den fanns med i mina tankar och jag funderade på hur det skulle gå. Scott Lang är en skön karaktär och Paul Rudd är så jävla rätt för rollen. Det är fascinerade när små saker blir stora. Det var en fin sidohistoria med Scott och hans dotter, precis som relationen mellan Hank Pym och Hope. Även om jag förstod att Ant-Man inte skulle dö satt jag ändå med andan i halsen i vissa scener. Jag gillade filmen och ser fram mot nästa.

Slutknorr:
"Ant-Man" är en av toppfilmerna och om jag tittar på vilka som ligger näst på tur så är det en rad med bra filmer, vissa som jag längtat efter att se om, så just nu känns det väldigt kul att vara mitt i projektet. Tolv sedda, elva kvar...anders jakobson

<< Augusti 2020 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (24/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA