Anders Jakobsons blogg

5500/krimsommar mash-up
Postad: 2020-07-14 09:06:57I dag publiceras den 5500:de recensionen på DVDKritik.se och det firas med att släppa lös en text om en två år gammal tv-serie. Så här: I och med att vi i huvudsak recenserar filmer och tv-serier när de finns på ett fysiskt format för hemmamarknaden (vilket var hela poängen med DVDKritik.se när sajten startade 2006) så blir det emellanåt så att vi får vänta förgäves på vissa titlar. Allt släpps inte som DVD eller blu-ray numera [se fotnot].

Till exempel gäller det vissa svenska tv-produktioner. När vi tittar på något som visas på tv kan det vara så att vi är så förutseende att vi skriver en färdig recension "för framtida bruk" (vilket givetvis även sker vid biobesök), men om det inte kommer en möjlighet att ta del av titeln på hemmamarknaden ligger texten mest och tar upp opublicerad databasplats. Det finns några sådana texter liggande.

En har varit på den utmärkta "Det som göms i snö", en Leif GW Persson-relaterad originalserie som visades på Kanal 5 och Viaplay 2018. Länge har jag väntat på ett fysiskt släpp för att kunna publicera texten. Likt många andra svenska krimserier har den släppts i utlandet, men inte här. Nu när serien även lagts till i HBO Nordics utbud kände jag att det ändå var dags att publicera texten.

Det är något med kriminalhistorier och sommaren. Jag tror det är många fler än jag som vanligtvis klämmer ett antal deckare på semestern eller göttar ned sig i soffan framför något kriminalraffel, må det så vara veckans "Morden i Midsomer" eller något lite mer brutalt. Kopplingen finns där i alla fall, vilket kändes som motivation nog att publicera något så gammalt som något nytt.

Har ni missat serien och har tillgång till HBO (eller Viaplay, förstås) får ni inte missa denna pärla. En andra säsong skulle spelas in nu under våren för visning nästa år. Jag hoppas verkligen inte att Coronan satte stopp för det...

Fotnot: Numera recenserar vi även strömmad film/tv där det är originalproduktioner eller distribuering som "alla" lätt kan se. Alltså skulle "Det som göms i snö" publicerats som ett Viaplayoriginal om den hade kommit nu. Så var det inte 2018.


anders jakobson

<< Juli 2020 >>
Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (12/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA