Är jag för gammal eller?

FILMEN

Det första jag tänker på när jag sett några minuter av "Små Einsteins" är hur likt "Dora" det är. Jag vet inte om ni är bekanta med serien "Dora" men där, precis som i "Små Einsteins", handlar det mycket om att huvudpersonerna får ett uppdrag som de ska lösa och de behöver de tittande barnens hjälp för att göra det.

Här är det Leo, Annie, Quincey och June som ska hjälpa allt från en renkalv att hitta tillbaka till sin mamma till att hitta ett av deras egna julklappar, hela tiden med tittarnas hjälp. Oftast är det frågor som "ser ni [infoga det de letar efter]?" och då förväntas barnen skrika för allt de orkar "där, Där, DÄR!!!"

Nu kan man ju tycka vad man vill om detta men personligen tycker jag att det mest är irriterande. Vad är det för fel med att helt enkelt bara berätta en historia för oss? För i grund och botten är historierna som berättas i "Små Einsteins" rätt kul. Karaktärerna har humor och är rätt trevliga att titta på… om det då inte vore för deras krav på engagemang.

Ungarna däremot verkar gilla den här formen av program och sitter gärna och skriker, klappar på knäna, sjunger eller vad det nu är Leo och gänget vill att vi ska göra. Kanske är det så att jag är för gammal helt enkelt?


EXTRAMATERIALET

Som extramaterial bjuds vi på ett bonusavsnitt av "Nalle Puh" samt ett spel. Känns som om fokus ligger på reklam för andra Disney-DVD:er.


TRE SAKER

1. Fyra episoder finns på DVD:n med en spellängd på 96 minuter.

2. Detta är den femte DVDn om "Små Einsteins".

3. Två säsonger på totalt 59 avsnitt har hittills visats i USA.


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Disney
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Bonusavsnitt av ”Nalle Puh” samt ett spel.
RECENSERAT DENNA DAG (30/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA