Obegripligt sleazeskräp

FILMEN

Härmed förklarar jag mig totalt ointresserad av den gamla genren sleaze. I mina ögon är det rent skräp som förutom att vara dåligt gjort är totalt obegripligt, i alla fall om man tar "Black Magic Rites" som kategoriskt exempel.

I denna samlas ett antal människor i ett gammalt slott och hamnar i en sörja av ockulta riter, vampyrer, häxor och all möjlig djävulskap, som har kopplingar till en häxbränning 500 år tidigare där till synes alla inblandade var med även då.

Något mer om handlingen kan jag inte säga för historien berättas totalt obegripligt med hopp mellan tiden, fantasier, illusioner och alla andra filmtekniska grepp regissören tagit till för att försöka få filmen spännande, utan något som helst lyckat resultat.

Till filmens försvar måste jag säga att den är italiensk och från 1973 och då är målarfärgsblod, extrema inzomningar, fruktansvärt dålig dubbning, omotiverade nakenscener av de kvinnliga karaktärerna och taffligt skådespeleri inga oväntade inslag, speciellt inte när det handlar om sleaze.

Men när handlingen är flortunn och obegriplig och berättandet så bedrövligt som i "Black Magic Rites" så kan man inte bara acceptera att det "ska vara så" för att det är sleaze. Någon sorts kvalitet måste man få kräva och det finns inte i "Black Magic Rites". Ren dynga, rätt och slätt.


EXTRAMATERIALET

Lite småkrafs enligt vanlig Njutafilms-/Studio S-standard. Det är lite roligt med originaltrailer och bilder, men när filmen är så kass är det inget man direkt längtar efter att ta del av.


TRE SAKER

1. Både Satan och Dracula nämns i filmen utan att ha någon direkt betydelse för storyn.

2. I och med att den utspelar sig på ett slott finns det en Igor-liknande karaktär som smyger omkring och är konstig.

3. En av de kvinnliga gästerna på slottet är troligen den mest irriterande karaktär jag någonsin sett.


ANDERS JAKOBSON (2009-03-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
1 senaste recensionen i kategorin sleaze
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sleaze
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Njutafilms
Tema: Vampyrer
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Widescreen 1.66:1
Extramaterial:
Biografier, bildgalleri, trailer, trailershow
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
THRILLERNA