Något av det bisarraste jag sett

FILMEN

Mumintrollen har aldrig varit några favoriter men när man var liten såg man det ändå. Förmodligen hade man mindre krav och sämre utbud vilket gjorde att man lite fick vara nöjd det man hade. Som vuxen känns det hela bara konstigt. Figurerna är underliga, det som händer är konstigt. Skogsungar planteras i skogen och växer sen upp till något som påminner om ungar. Muminmamman är besatt av te och så vidare.

Tyvärr känns det inte ett dugg kul utan enbart underligt och personligen gillar jag det inte. Å andra sidan är "Mumintrollens farliga midsommar" en typisk Mumintrollenfilm så de som uppskattar dessa vita troll kommer säkert att gilla även denna film som handlar om en midsommarafton som börjar med att Muminhuset hamnar mitt i en översvämning vilket gör att familjer får fly huset och flytta in i ett mindre övergivet hus som snart visar sig vara en flytande teater.

Utöver detta händer det dessutom konstiga saker mest hela tiden och faktum är att detta är en av de svåraste filmerna jag recenserats när det gäller själva handlingen... Och även om det finns en röd tråd genom filmen så blir det hela ändå till slut för mycket, tyvärr.

Mark Levengood agerar berättare och leder på sin finlandssvenska historien framåt och jag kan inte låta bli att dra på munnen när jag samtidigt som jag hör hans finlandssvenska läser på omslaget att "Vi talar svenska!".


EXTRAMATERIALET

En trailer för filmen finns med.


TRE SAKER

1. Muminpappan avslutar filmen med sin premiär av teateruppsättningen "Lejonbrudarna"…

2. Kanske skulle man testa att animera Mumintrollen istället för att köra vidare med den dock/pappgubbe figurer man har nu.

3. Varför är Muminpappan grå när de andra är vita? Någon som vet?


HANS-ÅKE LILJA (2009-08-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Trailer
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA