Oj, konstigt bra detta blev

FILMEN

"Lovecraft Country" är en väldigt udda och underlig serie. Den handlar om Atticus "Tic" Freeman och hur han i sökandet efter sin far ramlar in i en värld full av monster och trollformer. Förutom Tic träffar vi Leti och hennes syster Ruby, Tics farbror, dennes fru Hippolyta och deras dotter Diana. De lever alla i USA på 50-talet, de är alla svarta och de kämpar alla med de rasmotsättningar som finns. Och som om det nu inte var tillräckligt dyker det upp monster och trolldom.

Jag gillar serien och hur galen den är. Ibland känns det nästan som om det är en ny serie man tittar på när man går från ett avsnitt till ett annat men man lyckas ändå knyta ihop allt i slutänden efter att man hoppat i tiden, gjort svarta till vita samt kastat förbannelser både till höger och vänster.

Tic och Leti spelas av nykomlingarna (i alla fall för mig) Jonathan Majors och Jurnee Smollett men de gör här ett riktigt bra jobb och är väldigt trovärdiga i allt detta kaos. Det gäller egentligen alla medverkande. Den enda jag känner igen är Michael Kenneth Williams som spelar Montrose Freeman, Tics pappa. De andra är alla nya bekantskaper för mig.

Nu blir det spännande att se om det kommer en andra säsong och om det nu gör det om man väljer att göra en fortsättning eller om man går på spåret att göra en helt ny historia men med samma skådespelare. Hur som helst kommer jag se den...om den nu blir av.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Serien bygger på en Matt Ruff-roman från 2016.

2. När serien spelades in gjorde den det under kodnamnet "RP".

3. Monstren i serien är hur coola som helst och jag gillar dem skarpt!


HANS-ÅKE LILJA (2020-10-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (22/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA