Anders Jakobsons blogg

superhjältefilmsnytt (45)
Postad: 2017-07-23 16:18:05

Årets upplaga av San Diego Comic-Con har varit denna vecka och som väntat laddade både DC och Marvel de stora kanonerna för att marknadsföra kommande filmer i helt rätt sammanhang. Speciellt var jag intresserad av vad DC skulle berätta under sin panel, för i min förra blogg skrev jag:

Filmerna i DC:s Extended Universe är just nu en enda stor röra. Kanske kan det redas ut och bli lite klarare under Comic-Con i juli? Låt oss hoppas på det.
Exakt det hände och det finns lite nyheter att rapportera. Till att börja med dök ett rykte upp dagarna innan DC:s panel gällande att Ben Affleck påstods ha tröttnat på Batman och skulle "fasas ut" efter "Justice League" och ersättas med en ny skådespelare. Vad som bland annat pekat på detta är att Affleck ursprungligen skulle både regissera, skriva och agera i "The Batman", men har klivit av regissörsstolen och nya regissören Matt Reeves har skrotat Afflecks manus, men väl under panelen dementerade Affleck att han var klar med karaktären.

"Justice League" är ju nästa film ut och en exklusiv och lång trailer visades (och lades direkt upp nätet). Ni som undrat var en speciell karaktär tagit vägen kan fundera lite på vem som faktiskt dyker upp "off camera" sist i videon...Det pratas mycket om att filmens utseende lättats upp lite jämfört med de föregående filmerna och det kan jag hålla med om. Skurken i filmen är en karaktär som heter Steppenwolf som jag inte vet så mycket om.DC visade även bilder från den kommande "Aquaman" (december 2018) och meddelade att den fram till nu så problemfyllda "The Flash"-filmen har fått titeln "Flashpoint" som är en numera klassisk storyline från 2011 där The Flash hamnar i en alternativ verklighet där det mesta som vi känner till kring DC:s hjältar och skurkar inte är sig likt (bland annat är det Bruce Waynes far Thomas som är Batman). Den här storylinen har tidigare adapterats som animerad film ("Justice League: The Flashpoint Paradox", 2013) och inspirerade delvis den senaste säsongen av tv-serien "The Flash". Dessutom ledde den till "The New 52" som var DC:s stora reboot av hela paketet.

Då filmen är planerad till 2020 är inget klart om innehållet men det kan vara en film som skakar om saker och ting - som att ersätta universumet med en annan Batman till exempel.

DC presenterade även de kommande årens titlar utan att ge några specifika detaljer kring datum och liknande (så det är fortfarande lite fladdrigt), men de titlar utöver "Aquaman" och "Flashpoint" som presenterades var: "Shazam!", "Wonder Woman 2", "Suicide Squad 2", "The Batman", "Batgirl", "Green Lantern Corps" och "Justice League Dark". Värt att notera är att tidigare annonserade titlar som "Cyborg", "Justice League 2" och "Gotham City Sirens" inte var med i listan. Även värt att notera är att "Shazam!" som går in i produktion snart har fått en svensk regissör. David F. Sandberg (bilden) som debuterade med "Lights Out" ska göra filmen.

Över till Marvel som givetvis hade ett och annat smaskigt att dela med sig av. Till att börja med en färsk trailer till nästa film i Phase 3 - "Thor: Ragnarok".Personligen tycker jag att den här, tredje Thor-filmen, ser riktigt bra ut. De första två har varit ömsom underhållande och ömsom lite klumpiga. Här känns det lite som humorn från "Guardians of the Galaxy" runnit över och jag gillar verkligen 80-tals-känslan i grafik och ljudeffekter. Ser mycket lovande ut och i november får vi se om filmen håller måttet.

"Thor: Ragnarok" påstås påverka kommande filmers innehåll, men en film som den sannolikt inte påverkar speciellt mycket är "Captain Marvel" där Brie Larsen spelar huvudrollen. Marvel har nämligen avslöjat att filmen utspelar sig runt 20 år innan "Iron Man" (2008) och alltså är en sorts prequel till hela kalaset. Dessutom kommer Samuel L Jackson dyka upp som Nick Fury - med två fungerande ögon! - i filmen. Marvel visade upp lite konceptgrafik till filmen som kommer 2019 och där kunde man se hjältinnan slåss mot utomjordiska skurkar, de så kallade Skrulls, vilket även innebär att denna film knyter an till franchisens kosmiska delar.Inget rörligt visades från filmen, men det gjordes det däremot från "Ant-Man and The Wasp" som precis har börjat filmas. Marvel kunde även annonsera lite nya skådespelare i filmen, mest intressant Michelle Pfeiffer som Janet van Dyne - original-Wasp. Laurence Fishburne spelar skurken Dr. Bill Foster och även Walton Goggins och Hannah John-Kamen gör roller i filmen, som givetvis innehåller samma gäng som sist. Filmen kommer om ganska exakt ett år.

Marvel visade även bilder från "Avengers: Infinity War" och "Black Panther" vars maffiga poster får avsluta denna rapport.PRELIMINÄRA DATUM FÖR DE FILMER SOM NÄMNTS:

• Thor: Ragnarok (MCU) - 3/11, 2017
• Justice League (DCEU) - 17/11, 2017
• Black Panther (MCU) - 16/2, 2018
• Avengers: Infinity War (MCU) - 4/5, 2018
• Ant-Man and the Wasp (MCU) - 6/7, 2018
• Aquaman (DCEU) - 21/12, 2018
• Captain Marvel (MCU) - 8/3, 2019
• Shazam! (DCEU) - 5/4, 2019
• Green Lantern Corps (DCEU) - 24/7, 2020
• Flashpoint (DCEU) - ?, 2020
• Justice League Dark (DCEU) - ?
• The Batman (DCEU) - ?
• Suicide Squad 2 (DCEU) - ?
• Batgirl (DCEU) - ?
• Wonder Woman 2 (DCEU) - ?


anders jakobson

<< Juli 2017 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA