Hans-Åke Liljas blogg

kiss klassified: war stories from a kiss army general
Postad: 2017-11-30 18:26:42

Ni som följt min blogg här vet att jag gillar gruppen KISS och att jag sett dem live och läst en hel del böcker om dem. Den här gången har jag tittat närmare på en ny bok som heter ”KISS Klassified: War stories from a KISS Army general”. Boken handlar om Johan Kihlberg som under 80 och 90-talet följde KISS minsta rörelse och hade full koll på allt som hade med bandet att göra. Tillsammans med Mats Vassfjord träffade han medlemmarna och de två reste till USA flera gånger för att se dem. De knallade helt sonika upp på deras skivbolag och berättade att de kom från Sverige och ville ha backstage pass och biljetter till konserterna. Jaha, sa folket på skivbolaget och gav dem det de ville ha…och lite till. Det måste ha varit en underbar tid att vara ett KISS fan.Författaren till boken är Carl Linnaeus som skrivit en bok om KISS, översatt Paul Stanleys självbiografi till svenska och dessutom skriver i Sweden Rock. Han berättar deras historia och den kompletteras med Mats Vassfjords bilder på bandet. Boken är skriven på engelska och även om jag förstår att man gjorde det för att kunna sälja den utanför Sverige hade den känts mer personlig om den skrivits på svenska. Det blir alltid lite underligt att skriva om svenskar i svenska situationer på engelska.

Men boken är definitivt värld att läsa. Det är bra historier vi får berättade. Jag hade dock gärna sett mer historier och mer om varje gång Johan träffade gruppen eller dess medlemmar. Nu känns de ibland lite som om de slutar för tvärt, som om det finns mer att berätta. Gärna i utbyte mot lite färre bilder. Bilderna är absolut top-notch men det blir lite för mycket. Jag kommer på mig själv att lite för snabbt bläddra förbi bilderna för att komma till historierna.

Sammanfattningsvis tycker jag att ”KISS Klassified: War stories from a KISS Army general” är en fantastisk tidsskildring över hur saker och ting funkade på 80-talet och skulle jag kunna åka tillbaka i tiden skulle jag göra det, leta reda på Johan och inte lämna hans sida…


hans-Åke lilja

<< November 2017 >>
Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV HANS-ÅKE LILJA:
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA