Anders Jakobsons blogg

humorspecialer - roliga eller inte?
Postad: 2018-03-15 19:27:30

Bland det svåraste som finns att recensera är ståuppkomik. Både live och i inspelat utförande. Jag har recenserat det live några gånger och det är ruskigt svårt att hänga med i svängarna och försöka sortera ut det som är viktigt att nämna i texten samtidigt som man som recensent inte vill avslöja för mycket.

Att skriva om inspelade shower är lite lättare, men samtidigt lite svårt. Lite av samma anledningar som ovan, men även för att den här typen av underhållning vinner på grupptrycket. Det är roligare att skratta ihop med andra i stället för att sitta ensam framför skärmen och... inte skratta.

(Trots det har det blivit några recensioner - här är vårt tema med ståupp...)

För mig är det oerhört tydligt att ståupp inte alls är lika kul hemma, och jag har otaliga Netflix-specialer som bevis på det. Jag vet inte hur många sådana jag mer eller mindre tvingat mig igenom utan att bli underhållen. Även om det handlar om stora namn som Chris Rock, Judd Apatow eller Joe Rogan - det blir aldrig riktigt kul. Men det finns några undantag.I veckan släpptes Ricky Gervais "Humanity" som jag gillade. Jag har Gervais tre tidigare shower i DVD-samlingen och gillar hans stil. Blandningen av ganska råa skämt (utan att bli smaklös) i kombination med religionskritik och vetenskapliga resonemang. Det fungerar fint för mig. Men jag struntar i att recensera den.

Två andra tips ur Netflix utbud som jag verkligen kan rekommendera är "Zach Galifianakis: Live at the Purple Onion" och "Judah Friedlander: America is the Greatest Country in the United States". Den första har många år på nacken (från 2006, faktiskt) men är en skruvad dryg timme av vad som känns som improvisationer och en skriven sketch där Zach spelar sin egen bror. Jäkligt konstigt, men otroligt roligt.

Den andra är från 2017 och är även den lite udda och mycket bra. Kepsbärande Judah övertygar oss om att Amerika är det bästa landet i USA och verkar jobba väldigt mycket på uppstuds från vad publiken säger och gör och fixar det galant.Har du något tips på en bra humorspecial på Netflix eller HBO? Lägg en kommentar.


anders jakobson

<< Mars 2018 >>
Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA