Anders Jakobsons blogg

ehum... projekt 2020-21: mcu x 23 (23)
Postad: 2021-05-09 17:08:16



Kort resumé: Förra årets sommar/höst projekt är att se om alla 23 filmer i Marvels filmuniversum (MCU), denna gång tillsammans med min fru som bara sett en handfull, spridda titlar. Jag bloggar om upplevelsen utifrån en återkommande mall. Dags för film 23 av 23...

...men först lite ursäkter och sådant... Ja, det känns ju väldigt märkligt att avsluta FÖRRA årets sommarprojekt strax innan årets sommar börjar, men nu blev det så. På sätt och vis var det logiskt att stanna efter "Avengers: Endgame" och låta den sjunka in. Och det var väl kanske ett halvår mellan den filmen och den här filmen när de kom så alltså var väntan befogad. Men lite pinsamt är det. Strunt samma!

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME (2019)
Regi: Jon Watts

Kommentar:
"Spider-Man: Far From Home" blev lite som en epilog till hela Phase 3 samtidigt som den lägger grunden för framtiden. Peter Parker slåss mot olika känslor. Dels sorgen efter mentorn Tony Stark, dels ett oombett ansvar för Avengers och dels klassisk tonårskärlek. Detta kombineras med en Europaresa som synkas med de fyra elementen-baserade monster angrepp och en hjälte från en annan dimension - Mysterio - som blir lite av en ny mentor för Peter Parker. Men är allt som det ska vara? När jag såg filmen de första gångerna blev jag störd av hur den anstränger sig lite väl mycket för att vara rolig, med lite slapstick och skojiga repliker. Med lite distans tycker jag denna omtittning var lite mer givande, även om det är lite svårt att dras in i berättelsen när jag vet vad som händer.

Kontinuiteten:
Som sagt är det en liten epilog till "Endgame" men det är även fortsättningen på Spider-Mans story och med tanke på bonusscenen och det minst sagt oväntade gästspelet i den samma finns det en fortsättning att se fram emot.

Daterad eller inte?
Actionsekvenserna är stora och maffiga och dessutom finns det teknik inom filmen som är väldigt fräck. Snyggt gjort!

Fruns kommentar:
För det första är det ju helt sinnes att det gått så lång tid tills vi fick ändan ur och såg den här filmen. Roligt att vara tillbaka i den här världen igen. Det är en bra film, lagom underhållande. Jag märker att jag fått ett annat tänk nu efter att ha sett de tidigare filmerna. Till exempel hajade jag till och sa: "Vänta nu, han verkar ond" om en viss karaktär. Och så var det ju. Det ska bli kul att se fortsättningen, extrascenerna var verkligen speciella.

Slutknorr:
Då är det här projektet över, men lyckligtvis är Marvels filmuniversum långt ifrån över. Två serier har gått på Disney+, en tredje kommer snart och så börjar filmsviten att rulla vidare med "Black Widow" följt av inte mindre än tio filmer och otaliga tv-serier inom de närmaste 2-3 åren. Helt vansinnigt, men finfint för fansen! Och med det sätter vi den sista bocken - 23 sedda, 0 kvar. Just nu.



anders jakobson

<< Maj 2021 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA