Svensson Svensson 12 år senare

FILMEN

Familjen Svensson från Vivalla är tillbaka. Det är 12 år sedan vi såg dem sist men Gustav och Lena bor fortfarande kvar i radhuset i Vivalla. Lena har dock blivit politiker på heltid och Gustav är arbetslös sen man lagt ner Posten.

Max har flyttat hemifrån och jobbar nu på samma bank som Lena tidigare jobbade på. Han tvingas dock flytta in i sitt barndomsrum under tre veckor när hans lägenhet renoveras.

Lina har nu gift sig och samtidigt fått ett bonusbarn, Greta, som ska visa sig ha väldigt mycket gemensamt med Gustav. Båda gillar Scooby-Doo och Smurfarna, dessutom är båda överens om att det aldrig är för tidigt att äta popcorn.

Lina och hennes man John letar nu hus till familjen och Lena får då den briljanta idén att hon och Gustav ska sälja sitt hus till dem och flytta in till stan. Det är ju ändå för stort nu när det bara är de två som bor där. Gustav går efter många om och men med på att flytta. Lena är överlycklig men säg den lycka som varar för evigt. Vid ett besök hos mäklaren lyckas Gustav köpa grannhuset istället och nu blir Gustav och Lena grannar med Lina, John och Greta.

Gustav har dessutom svårt att inse att hans barn växt upp. Han ser framför allt Lina som sin lilla flicka fortfarande och gillar kommer inte alls överens med John. Att John dessutom aldrig sett en fotbollsmatch och försörjer sig som dirigent gör ju inte direkt saken bättre.

Livet rullar med andra ord på i Vivalla och det är egentligen inte så stor skillnad på den här säsongen jämfört med de två tidigare. Familjen Svenson har fått sin dotter till granne och alla har blivit äldre. Stilen på serien är dock densamma och den som sett och gillat de första två säsongerna kommer inte att bli besviken nu heller.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Se till att titta på eftertexterna till varje avsnitt. Där bjuds vi nämligen på lite tabbar från avsnittet.

2. Den enda av skådisarna som inte funkar är Gabriel Odenhammar i rollen som Max. Han känns osäker och skakig mest hela tiden.

3. I rollen som Lina ser vi nu Claudia Galli istället för Chelsie Bell Dickson och faktum är att hon gör den bättre.


HANS-ÅKE LILJA (2008-07-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA