Smårolig film utan överraskningar

FILMEN

Hur länge ska man sörja sin livskamrat? Anderson, vars flickväns hjärta stannar i samma ögonblick som han - iförd Cupiddräkt - friar, tycker att man bör sörja länge. Ett år efter hennes död är hon fortfarande allt han kan tänka på. Det enda han pratar om och det enda han lever för. En dag får hans kompis nog och får honom att gå med på att göra åtminstone ett försök att träffa någon ny.

Anderson går med på det och frågar servitrisen på restaurangen de råkar befinna sig på om hon vill gifta sig med honom. Kanske inte vad kompisen hade i åtanke men till bådas förvåning svarar hon ja. Katie, som hon heter, genomgår nämligen en livskris där hon dagen innan friats till av sin nuvarande pojkvän. Katie vill dock inte gifta sig med honom men vet inte riktigt hur hon ska komma ur situationen. Nu ser hon dock sin chans att börja om.

Till en början går det lite trögt mellan Anderson och Katie men till slut finner de varandra och kommer, inte helt oväntat, fram till att de nog tycker rätt bra om varandra. "Wedding Daze" tillför inget nytt direkt utan är istället en rätt förutsägbar film. Trots detta är den rätt kul och det är flera gånger som jag skrattar högt. Tyvärr så är vissa av skämten lite för låga för min smak och anspelar lite för mycket på sex. Jason Biggs som spelar Anderson har även varit med i "American Pie"-filmerna och dessa skämt hade nog passat bättre där.

Hur som helst så är "Wedding Daze" rätt underhållande och passar bra som sådär lite lagom tidsfördriv… så länge man inte förväntar sig något mästerverk. Skådespelarna gör vad som kan förväntas av dem och speciellt kul är faktiskt Chris Diamantopoulos som spelar Katies dumpade pojkvän. Han är dessutom mästare i charader… och det är inte bara för att det låter kul…


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Filmens originaltitel är "The Pleasure of your company".

2. Huvudpersonen heter faktiskt Anderson i förnamn…

3. Jason Biggs är Anderson. Rollen är som skriven för honom.


HANS-ÅKE LILJA (2008-08-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (18/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA