Den ovilliga vampyren

FILMEN

V-ordet som det refereras till i "The V Word" är föga förvånande Vampyrer. "The V Word" handlar nämligen om Kerry och Justin som en kväll när de har allmänt tråkigt bestämmer sig för att besöka Justins kusin som jobbar på ett bårhus för att få se en död människa, något som ingen av dem tidigare gjort.

Väl där hittar de inte Justins kusin utan stället verkar istället vara helt övergivet. Naturligtvis är det inte helt övergivet, de döda finns ju fortfarande kvar. Kerry och Justin bestämmer sig då för att när de ändå är där bör de åtminstone se ett lik innan de sticker hem igen. Nu visar det sig dock att alla döda inte tänker ligga still och bli tittade på. Mr. Chaney till exempel är nämligen en vampyr och dessutom en hungrig sådan.

Justin och Kerry flyr men Kerry blir ikappsprungen av Mr. Chaney som istället för att bita honom lite snyggt i halsen sliter upp ett hål så blodet formligen pumpar ur honom. Mr. Chaney sörplar sedan i sig av Kerrys blod och förvandlar då även Kerry till en vampyr. Kerry lyckas sedan även lura och smitta även Justin så att även han blir vampyr.

Justin vill dock inte vara vampyr så han sätter sig på tvären och hur mycket Kerry och Mr. Chaney än försöker vägrar han dricka andras blod. Problemet är bara att utan blod kan inte en vampyr leva. Justin hittar dock en lösning.

Det är framförallt två skillnader mellan "The V Word" och en "normal" vampyrfilm. Dels sliter vampyrerna i "The V Word" sönder halsarna på sina offer istället för att ge dem två små fina hål vilket ger filmen en lite grymmare känsla och dels gör Justins ovilja att bli vampyr filmen en liten extra touch jämfört med många andra filmer i samma genre. Visserligen finns det filmer med ofrivilliga vampyrer men ändå, denna skiljer sig lite från de flesta och ger oss ett annorlunda perspektiv på vampyrer.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en dokumentär om filmen och en där man går in lite närmare på hur såren vampyrerna gör i halsen på sina offer gjordes. Båda är riktigt intressanta och ger en liten djupare inblick i hur filmen gjordes. Personligen gillar jag specialeffekter så den om halssåren var extra tilltalande.

Vi bjuds även på ett kommentarspår, ett bildgalleri samt manuset till filmen. Som vanligt ett väldokumenterat avsnitt alltså.


TRE SAKER

1. Precis som de övriga filmerna i säsong 2 av "Masters of Horror" saknar "The V Word" all form av textning. Synd!

2. Mr. Chaney spelas briljant av Michael Ironside.

3. Till en början tyckte jag inte alls att Arjay Smith passade i rollen som Kerry men han jobbade sig in i den riktigt bra till slut.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Anchor Bay
Tema: Vampyrer
Ljud: 5.1 Dolby Digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Feeding Frenzy: The making of The V Word, Bite Me: Tearing up the fx shot!, Audio commentary with director Ernest Dickerson and writer/executive producer Mick Garris, Photo gallery & Screenplay (DVD-ROM)
RECENSERAT DENNA DAG (11/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA