Medioker film med bra slut

FILMEN

Tonya vaknar upp utan att veta var hon befinner sig. Hon trevar sig fram och hittar till slut en dörr som hon tar sig ut genom. Väl igenom finner hon sig själv i ett rum som mest kan liknas vid en tom lagerlokal. Där finns förutom henne själv 13 andra människor som även de står frågande till varför och hur de hamnade där.

Tonya visar sig vara den 14:e och sista deltagaren i ett spel där ingen kan lita på någon av de andra. Det visar sig nämligen att spelet går ut på att endast en av de 14 deltagarna kan överleva och därmed också vinna spelet. Hur de andra ska dö är helt upp till deltagarna i spelet. Nu är det naturligtvis inte bara att knalla ut ur rummet om man inte vill vara med, vilket de flesta i sådant fall säkert skulle göra. Alla deltagarna är nämligen försedda med ett elektriskt halsband som, om de försöker fly, tar livet av dem.

Med jämna mellanrum dyker det upp en "spelledare" (via en bildskärm på väggen) som förklarar för gruppen vad som ska hända, att en av dem är pedofil, att en är en mördare och så vidare. Allt för att det ska gå lättare för de andra att ha ihjäl dem. Med jämna mellanrum släcks dessutom ljuset ner och när det sedan tänds igen har någon mer mördats. Hur och av vem har man dock ingen aning om…

"Breathing room" är en rätt kul film även om den känns som om den haft en otrolig liten budget. När jag såg den var jag helt övertygad om att den var inspelad tidigt 80-tal men när jag sedan läste på baksidan av filmen insåg jag att den spelades in så sent som i år. Mitt första intryck ger dock en rätt bra indikation på vilken kvalité filmen har.

Skådespelarna är alla för mig helt okända och dessutom rätt mediokra. Det som fångar mig med "Breathing room" är själva storyn som faktiskt är riktigt bra. Filmen skulle dock ha behövt mer pengar och bättre skådespelare för att bli en riktig succé. Nu duger den dock som lite lagom kvällsunderhållning men knappast något man lägger på minnet. Däremot står slutet ut lite extra. Personligen var det inte vad jag väntat mig men samtidigt var det riktigt finurligt så även om filmen inte är något utöver det vanliga ger slutet den en rätt skön eftersmak.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Även om skådespelarna är rätt mediokra får jag nog erkänna att Ailsa Marshall som spelar Tonya är lite bättre än de andra.

2. Slutet är lika bra som öppet vilket gör att man kan tolka det lite som man vill…

3. Törs man hoppas på en mer påkostad remake?


HANS-ÅKE LILJA (2008-09-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: CCV
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA