Den eviga märkningen

FILMEN

Tatueringar har alltid varit intressanta. Snygga sådana med en historia bakom sig blir dessutom riktigt intressanta. Detta är exakt vad vi matas med i "Miami Ink". Serien handlar nämligen om just en tatuerarsalong i Miami. Här möter vi ett gäng tatuerare (Chris Garver, Chris Nuñez, Darren Brass och Yojiro "Yoji" Harada) under ledning av Ami James. Serien är en rätt typisk dokusåpa där vi får följa deras dagliga arbete med att tatuera folk både högt och lågt. De bråkar och skrattar med varandra som vilka kompisar som helst. Det speciella med just "Miami Ink" är att alla de som kommer in för att bli tatuerade får berätta just sin historia om varför de vill ha just den tatueringen de valt. Det kan vara allt får att det betyder något i deras uppväxt, ett sentimentalt minne eller bara för att den är snygg.

När någon av tatuerarna sen sätter fart på nålen lyfter serien ordentligt. De är så otroligt duktiga att man häpnar. De som väljer att tatuera ansikten får något som snarast kan liknas med ett foto tatuerat in på sin kropp. De gör allt från att täcka över gamla tatueringar till stora konstverk som täcker i stort sätt hela kroppen och inget är omöjligt vare sig när det gäller form, storlek eller färg. Allt kan de göra och allt får de göra. Redan i första avsnittet får Ami rätta till en tatuering där kunden stavat fel...

En bit in i säsongen bryter Daren armen och Ami ringer då upp Katherine von Drachenberg, eller Kat, som hon också kallas från LA Ink (en serie som visserligen inte fanns när detta avsnittet spelades in) och frågar om hon vill vikariera. Naturligtvis vill hon det och det visar sig dessutom att hon är riktigt duktig.

Jag gillar "Miami Ink" både på grund av att den innehåller intressanta personer men även för att de är så otroligt duktiga på det de gör. Jag har sagt det förr och säger det igen. Man häpnar när de sätter igång. Visst, vissa av motiven skulle jag aldrig välja att tatuera in på min kropp men ändå är de otroligt bra gjorda.

Boxen innehåller första säsongens alla 21 avsnitt och kanske är det lite av seriens svaghet. De 21 avsnitten skiljer sig inte allt för mycket från varandra.


EXTRAMATERIALET

Boxen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Fyra säsonger av serien har visats i USA.

2. För inte så länge sedan meddelades det att serien nu officiellt är nerlagd.

3. I Sverige kan man se serien på Discovery Channel.


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
6 senaste recensionerna i kategorin dokusåpa
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokusåpa, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: 4:3
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA