Kattens egen berättelse

FILMEN

"Cat Tales" är en rätt svårdefinierad dokumentär. Den ger sken åt att vara något officiellt från gruppen Kiss originaltrummis Peter Criss men samtidigt är det så dålig kvalité på mycket i den att det knappast duger som hemvideofilm. Hur som helst ligger fokus för denna DVD helt klart på Peter Criss även om de övriga i bandet också får lite plats.

Huvudnumret är ett timslångt Meet and Greet med just Criss från 2003. Här sitter han och svarar på frågor från fansen i publiken och även om en del frågor är lite svåra att höra finns det en hel del guldkorn. Framförallt om hans relation till de övriga medlemmarna i bandet som inte verkar vara allt för bra. Extra kul är det när han kommenterar att Gene Simmons, bandets businessman, just lanserat kondomer för tungan…

Vi får även se klipp som är filmade bakom scen under "The Farewell Tour" och även dessa är emellanåt i riktigt usel kvalité. Det är svårt att höra vad folk säger och den som filmat verkar inte alltid helt fokuserad på sin uppgift. Som Kiss-fan är dessa klipp dock otroligt roliga att se för även om man inte hör allt så ger det en, åtminstone för mig, unik inblick i vad som händer bakom scenen. Jag har alltid inbillat mig att det är massor av hjälpredor som far omkring och gör lite av varje men efter att ha sett dessa klipp verkar det som om Kiss både fick sminka sig och fixa håret själva. Dessutom är första klippet mycket intressant för här ser medlemmarna så otroligt uttråkade ut att man undrar vad det egentligen är som händer. Snacka om "ytterligare en dag på jobbet"-stämning.

Sen får vi också lite klipp från en promotiontillställning där Kiss intervjuas av diverse reportrar. Detta är rätt ointressant då man merparten av tiden inte hör vad de säger. Vad som dock är desto roligare är att se hur Kiss driver med en 14-årig reporter som gör sitt bästa för att intervjua gruppen. Trots detta gör han ändå rätt bra ifrån sig.

Allt detta blir tillsammans runt 90 minuter långt och är man ett Kiss-fan som jag så uppskattar man nog denna DVD även om kvalitén som sagt inte är den bästa. Om man å andra sidan inte är ett stort fan av Kiss kan man nog hitta bättre DVD:er att lägga sina pengar på. Den som kan sin Kiss-historia kan nog också se "Cat Tales" som Criss hämnd på Gene Simmons och Paul Stanley för att de, enligt Criss, inte ville förnya hans kontrakt. Själv påstår sig dock Criss inte vara bitter men jag tycker nog att klippen på DVD:n berättar en annan historia, döm själva…


EXTRAMATERIALET

Lite förvånande finns det också lite extramaterial på DVD:n. Det kunde dock lika gärna ha ingått bland det övriga då det vi får här är en amatörinspelning av den presskonferens Kiss gav när de annonserade ut att de skulle ge sig ut på turné med originalsättningen igen.


TRE SAKER

1. Det är synd att man inte hör vad de säger på de klippen som utspelar sig bakom scen. Det verkar emellanåt som om det är ganska hårda ord som far genom rummet.

2. Trots att Criss påstår sig inte vilja delta i smutskastningen av de andra i bandet verkar han riktigt bitter emellanåt under frågestunden…

3. Den här typen av DVD:er med privatinspelat material är en riktigt bra idé. Visserligen är den riktad till de stora fansen men de kommer å andra sidan att uppskatta dem.


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (8)
20 senaste recensionerna i kategorin musikdokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musikdokumentär
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Border Music
Tema: Musik
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Klipp från Kiss presskonferens
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (10/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA