Helt enkelt inte sevärd

FILMEN

En familj trakasseras av mannens psyksjuka ex-flickvän i den här amerikanska tv-filmen. Även om "A Womans Rage" är något bättre än snittet när det kommer till dylika produktioner lider den samma brister som andra movies of the week, vilka manifesteras i en avsaknad av originalitet, spänning och det där lilla extra.

Brian har dumpat den kontrollerande Allison och istället blivit tillsammans med Kathryn, en stabil kvinna med en strulig tonårsson. Allt är frid och fröjd tills Allison bestämmer sig för att hämnas på sitt ex nya partner, som hon anser har stulit karln ifrån henne.

Hon sätter i verket en djävulsk plan, där hon mördar både Brian och hans syster. Den förres dödsfall arrangerar hon som en trafikolycka men den senares frånfälle förblir okänt för allmänheten. I rollen som systern söker Allison sedan upp Kathryn under förespeglingen att tillsammans med henne arbeta på sorgen efter Brian. Snart har hon effektivt nästlat sig in i Kathryn och hennes sons liv.

Målet med hennes plan är att döda sonen, och att få modern att känna samma smärta som Allison kände när hon lämnades av Brian.

Storyn skildras ur Allisons perspektiv, och genom tillbakablickar och återkommande voiceovers får vi inblick i hennes sjuka hjärna. Dessa grepp känns lite billiga och fantasilösa, som om storyn inte kunde stå på egna ben. Upphovsmännen har även lagt till en del irrelevanta men återkommande karaktärer som bara tjänar manusets syften. Exempelvis har Kathryn en väninna som hon i flera scener springer runt på stan med, och den enda anledningen till detta är för att hon ska ha någon att prata om sina misstankar med.

Annars är filmen hyfsat välgjord och välspelad, även om vissa logiska luckor då och då dyker upp. Då handlingen utspelas över flera dagar tycker man att Brians syster borde anmälas saknad förr eller senare, men det är det ingen som bemödar sig med.

Småsaker som att använda slow motion i en slagsmålsscen bara för att dölja att man inte kunnat gestalta den trovärdigt tillhör också irritationsmomenten. Men precis som med den förra tv-filmen jag recenserade är det största problemet att rullen egentligen inte har något berättigat liv på dvd. Den är helt enkelt, utan att vara usel, inte sevärd.


EXTRAMATERIALET

En trailer för filmen finns med.


TRE SAKER

1. De här tv-filmerna har en tendens att ha extremt handlingsbeskrivande titlar. "A Womans Rage", "My Daughters Secret", "Demons From Her Past", "A Teachers Crime", etc. I USA hette den aktuella filmen dock inte "A Womans Rage", utan "The Love of Her Life".

2. Något som alltid är lika träligt är såpopera-skådisarna. De ser exakt likadana ut hela högen.
3. Den "strulige" sonen skaffar i en scen en tatuering utan sin mammas vetskap. Ett två kvadratcentimeter stort kinesiskt tecken. Mamman går i taket, för han är ju "bara" 17 år gammal. Jesus.


JOEL FORNBRANT (2008-10-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: CCV
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA