Häxan är tillbaka, nu med licens

FILMEN

Sabrina är tillbaka i en tredje säsong och det mesta är sig rätt likt. Hon trollar fortfarande och efter två säsonger ska hon nu äntligen få sin häxlicens. Det är bara ett problem, när hon väl får den visar det sig att hon måste lösa familjens stora hemlighet innan hon får börja använda sin licens. Och föga förvånande är det detta den tredje säsongen i serien handlar om.

Dessutom måste Sabrina också välja pojkvän redan i första avsnittet. Valet står mellan den "normale" Harvey och den trollkunnige Dash. Sabrina slits mellan de två och när man ser dem som tittare verkar det vara ett omöjligt val. En av dem (Dash) kan visserligen trolla men är å andra sidan bland det drygaste jag sett. Den andre (Harvey) som visserligen är en vanlig kille är istället så dum att klockorna nästan stannar. Inget lätt val…

Bäst i serien är i alla fall den tygkatt som går under namnet Salem. Tygkatt kanske inte är rätt ord men hur som helst är det ingen som kommer att tro att han är äkta. Han är visserligen inte lika dåligt gjord som han var i första säsongen men samtidigt tror jag man nu slutat försöka. De vill nog att han ska se ut som han gör nu. Han har ju nästan fått lite av en kultstatus bland fansen.

Annars är det samma skådespelare som i tidigare säsonger. Fastrarna Hilda och Zelda är tillbaka liksom rektor Kraft som denna gång får agera kärleksobjekt åt båda fastrarna. "Sabrina – tonårshäxan" har här i tredje säsongen varken blivit bättre eller sämre än tidigare. Serien tuffar på i samma takt som tidigare och även om den är underhållande är det synd att den inte utvecklas mer.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial tyvärr.


TRE SAKER

1. Serien höll på i sju säsonger mellan 1996 och 2003

2. Salems röst görs av Nick Bakay som gjort sjukt många röstroller.

3. Tillägget "tonårshäxa" i seriens titel har orsakat lite problem. Enligt rykten ville Melissa Joan Hart som spelar Sabrina att det skulle tas bort när hon blev äldre. TV-bolaget vägrade dock…


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA