En bra idé som slarvades bort

FILMEN

"Nightstalker" är en film om en seriemördare som är något av det grymmaste jag sett. Han bryter sig in hos folk mitt i natten, överfaller och torterar innan han till sist har ihjäl dem. Huvudpersonen Gabriella jobbar från början som patrullerande polis men värvas för att hjälpa till att lösa morden. Hon får det dock inte lätt med sina arbetskamrater som minst sagt har sina egna värderingar och inte har några planer på att ändra sig.

Till en början kommer polisen ingenstans utan de står och stampar på samma ställe dag efter dag och allmänheten blir mer och mer frustrerade. Kaos står för dörren…

Trots enorma insatser ligger dock mördaren steget före hela tiden… tills han gör ett misstag. Han låter två offer komma undan. De i sin tur hjälper polisen att ta fram en fantombild som läcker ut till allmänheten och det avgörande tipset kommer in.

Idén till filmen är bra och tydligen ska den även bygga på en verklig händelse men efter att ha sett filmen kan jag inte låta bli att undra just hur mycket som faktiskt hänt och hur mycket som bara är påhittat. Det känns som om en hel del är byggt på antaganden som "såhär kunde det ha gått till…"

Tyvärr så är filmen rätt konstigt filmad och skådisarna är ännu konstigare. När det gäller filmningen är det dels de snabba scenerna som visas och som är rätt svåra att hänga med i. Det är framför allt när mördaren slår till som det visas i snabba klipp och även om man förstår vad som händer gör det att man tappar lite av känslan…

När det gäller skådisarna är det faktiskt så illa att de allra flesta är rätt kassa. Roselyn Sanchez som spelar Gabriella påminner rätt mycket om en ung Sandra Bullock men tyvärr är hon inte i närheten en lika bra skådis.

"Nightstalker" kan sammanfattas som en bra ide som inte genomförts fullt så bra. Den skulle ha kunnat blivit en riktigt bra film men nu stannar den vid en sevärd film som passar bra som tidsfördriv om man inte har något annat för sig…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt fattigt. Det finns en trailer, kommentarer och ett par borttagna scener. När man se de borttagna scenerna kan jag inte direkt påstå att jag blir förvånad över att de tagits bort. De är inte speciellt bra och tillför inget.


TRE SAKER

1. Filmen spelades in på 16 dagar vilket får ses som rätt snabbt…

2. Danny Trejo som spelar Frank Luis får ses som något av birollernas konung. Under 2006 medverkade han i inte mindre än 18 filmer och TV-serier.

3. Ibland känns det som om regissören Chris Fisher velat göra ett statement mot droger. Varje gång någon tar droger blir det lite skakiga (svårt att förklara i ord) bilder av den personen och varje gång trodde jag att det var för att personen hade en koppling till mördaren då samma sak händer med honom när han är som galnast… Hur som helst är det hela rätt oklart.


HANS-ÅKE LILJA (2006-12-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Surround)
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer, borttagna scener och kommentarer.
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA