En riktigt, riktigt dålig uppföljare

FILMEN

"Rest Stop" var en rätt hygglig film och som allt för ofta kommer det nu en uppföljare i form av "Rest Stop 2: Don’t look back". Tyvärr är denna inte ens hälften så bra som originalet. Historien är enkel. Tom, bror till Jess som försvann i första filmen, ska nu leta efter honom och hans flickvän Nicole. Till sin hjälp har han sin flickvän Marilyn och sin bästa kompis Jared. Sagt och gjort ger de sig ut på sin resa för att hitta brodern och efter en stund hamnar de naturligtvis på samma rastplats som Jess och Nicole gjort ett år tidigare.

Snart börjar konstiga saker hända och återigen är mannen i den gula pickupen tillbaka och nu är det Tom, Marilyn och Jared som han är ute efter. Skillnaden mellan den här filmen och originalet är att man här försöker förklara det man inte förklarade i första filmen såsom varför mannen i pickuppen mördade, vilka medlemmarna i den konstiga familjen är och så vidare.

Tyvärr blir detta inte bra trots det. Det blir rörigt, det blir larvigt och det blir framför allt inte skrämmande. Man blandar en larvigt rörig familj (som också fanns med i första filmen), spöken (i brist på bättre ord) och en otroligt larvig kompis i form av Jared med vad som ska föreställa skräck och naturligtvis funkar det inte. Om sen Graham Norris som spelar Jared försöker vara rolig eller om han helt enkelt är så dålig att det bara blir så låter jag vara osagt… men skulle jag tvingas gissa väljer jag det senare alternativet.

Det enda man lyckas med är en del specialeffekter. Det är mycket borrar i lår och liknande och det ser rätt verkligt ut. Tyvärr tar allt det dåliga över och när eftertexterna rullar undrar man vad det egentligen är man sett. En amatörs försök till en skräckrulle eller ett seriöst men otroligt misslyckat försök till en skräckis…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett kommentarspår med producenten John Shiban och regissören Shawn Papazian och en dokumentär, "Doomed to repeat: The Mythology of Rest Stop", där man försöker förklara myten bakom filmerna och visst, lite intressant är det men inte mer än så.

Vi får också ett konstigt alternativt slut samt några borttagna scener som inte direkt tillför något.


TRE SAKER

1. Det enda som är bra med filmen är omslaget. Precis som fösta filmen har den ett riktigt snyggt omslag.

2. Hur man över huvudtaget kan gå in på en sådan toalett som Jared gör i filmen är för mig helt obegripligt. Han förtjänar allt han får och lite till.

3. Jag hoppas John Shiban, filmens producent sätter stopp nu efter denna misslyckade film. Tyvärr verkar han själv riktigt höjd med resultatet…


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår med producenten John Shiban och regissören Shawn Papazian, Doomed to repeat: The Mythology of Rest Stop, Alternativt slut och Deleted scenes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA