Molly Mus i drivor

FILMEN

Molly Mus är en tecknad mus som riktar sig till de minsta. Eller rättare sagt, de minsta och uppåt. Som vuxen uppskattar man kanske inte Molly så mycket som man borde men barn gillar henne och det är bra. I "Molly Mus", som också finns i bokform, får vi nämligen lära oss saker som bakom, framför, över, under och liknande (på en väldigt enkel nivå) genom de historier som berättas här.

Förutom Molly Mus får vi också träffa hennes kompisar elefanten Eddie, krokodilen Konny, kycklingen Bella och ekorren Emil. Tillsammans gör de allt från att besöka en bondgård till att fira Mollys födelsedag.

I "Molly Mus Lunchbox" har man nämligen samlat inte mindre än nio "Molly Mus"-filmer som alla är på strax under en timme styck. Nu ska man som vuxen kanske inte sitta med under alla nio skivorna för då blir man nog smått galen men fördelar man dem över tid så går det rätt bra. Hur som helst gillar ungarna det och det är ju egentligen det enda som spelar någon roll eller hur?

Vad gäller själva teckningsstilen är den kanske inte den mest avancerade men samtidigt rätt trevlig. Visst den har inte den detaljrikedom som många andra har men den lite grovritade stilen passar historien riktigt bra så jag är nöjd.

Varje disk innehåller som sagt en "Molly Mus"-film men varje film innehåller i sin tur sen 10 kortare filmer på fem, sex, minuter. Med andra ord förstår ni att det Molly Mus i drivor vi bjuds på här. Som barnfilm är "Molly Mus" perfekt för de mindre och att här få nio filmer och runt 90 kortfilmer i en och samma box. Kan det bli bättre?


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial finns i boxen.


TRE SAKER

1. Kolla Konnys tänder. De är vita med vad som ser ut som röda sträck på. Ser precis ut som om han slukat någon liten unge och inte hunnit torka bort blodet…

2. Varför boxen heter lunchlåda förstår jag inte, så lik en lunchlåda är den väl inte?

3. I original heter "Molly Mus" "Maisy Mouse".


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-10)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 9
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA