Nej, nej, nu räcker det!

FILMEN

Barbie är tillbaka, den här gången ger hon sig på att tolka Dickens klassiska julsaga… fast här Barbiefierad förstås. Det lustiga är dock att Barbie endast figurerar som berättare och har egentligen ingen del i den stora historien. Den handlar istället om hur divan Eden Starling tvingar sina artister och andra anställda på hennes teater att arbeta på självaste julafton.

Som väntat dyker det upp tre julälvor som visar Eden hur hennes barndoms jular, eller rättare sagt avsaknad av jular var. De visar henne hur framtiden kommer att bli, hur hennes bästa vän kommer att förändras av att jobba på julafton och bli lika hård som henne själv. De visar henne också hur ensam hon kommer att bli om hon fortsätter att vara så elak och självisk som hon är nu.

Naturligtvis ändrar hon sig och det hela slutar med att hon ger alla julklappar istället för arbete och alla blir såå glada. Tyvärr är allt för ytligt för min smak och dessutom är själva figurerna rätt stelt ritade, inte alls smidiga och följsamma. Nej, personligen gillar jag inte alls Barbie. Jag kan dock förstå hur tjejer i 8-10 års åldern gör det och det är ju tur att man då inte längre behöver sitta med dem och titta.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en karaokeversion av filmen och katten Chuzzlewits version av Jingle Bells.


TRE SAKER

1. Katten Chuzzlewits är den enda i filmen som är lite kul att se.

2. Emellanåt blir filmen så puttinuttigt att man mår fysiskt illa.

3. På DVD:n finns det en hjälpfunktion som förklarar hur man ska använda fjärrkontrollen. Tyvärr måste man ju använda fjärrkontrollen för att navigera sig dit…


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Karaoke julfest och Jingle Bells med katten Chuzzlewit
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KOMEDIERNA