Usch dåligt

FILMEN

Ja, det finns inte mycket med "Nightmare City" som man kan glädjas över. Historien om planet som otillåtet landar och släpper ut ond bråd död är minst sagt svajig. Ett plan landar alltså på en större flygplats och då det inte svarar på kontrolltornets anrop rycker militär och polis ut för att utreda vad/vem som befinner sig på planet. Det visar sig till slut att planet innehåller en massa människor som utsatts för radioaktiv strålning och efter det blivit något som närmast kan liknas med intelligenta zombies.

De är odödliga, de är målmedvetna, det äter människor och de ser ut som om de har en stor sårskorpa i ansiktet. Nu är det tyvärr så att man velat rätt mycket när man gjort filmen (och det skulle inte förvåna mig om man sneglat en hel del på George Romeros zombiefilmer) men tyvärr lyckas man inte. Man är inte ens i närheten... Handlingen är ologisk och det är otroligt tråkigt att se människor som i stort är som vanliga människor med undantaget att de är argare än genomsnittet och dessutom har fått smak för blod. Att de sen har vad som ser ut som en stor sårskorpa i ansiktet gör definitivt inte det hela bättre.

Vad vi får är en film med taffliga repliker, dåligt skådespeleri och framförallt urusla specialeffekter. Visserligen är filmen gjort så tidigt som 1980 men det duger inte som ursäkt. Det finns massor av filmer från den tiden som är otroligt mycket bättre (när det gäller effekter) än "Nightmare City". Här ser det bara slarvigt och larvigt ut.

Nä, "Nightmare City" gör ingen glad så gör er själva en tjänst och se något annat istället.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett kommentarspår, lite textbiografier och en intervju med regissören Umberto Lenzi ("Battle Force", "Eaten Alive... by cannibals"). Tyvärr är intervjun inte textad och då Lenzi inte pratar så bra engelska blir den rätt jobbig att ta sig igenom den


TRE SAKER

1. Konstigt nog går väldigt ofta kvinnornas blusar sönder i stridens hetta. Detta händer dock aldrig männen…

2. Filmens italienska originaltitel är "Incubo sulla città contaminata" och DVD:n har både ett engelskt och ett italienskt ljudspår. Några av skådespelarna pratar italienska och några amerikanska så med andra ord är några dubbade oavsett vilket språk man väljer. Detta stör dock inte nämnvärt.

3. Det är mycket fixering vid kvinnors bröstvårtor i filmen och det verkar även som om de smittade har en stor förkärlek till just den kroppsdelen.


HANS-ÅKE LILJA (2008-11-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Njutafilms
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Kommentarspår och intervju med regissören Umberto Lenzi, Bildgalleri, Biografier och filmografier samt trailer för filmen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (7/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA