Alternativ konsert med Kiss frontman

FILMEN

Paul Stanley, frontman i gruppen Kiss till vardags, gjorde för några år sedan ett soloalbum med titeln "Live to Win" och det är med anledning av detta han den 6 november 2006 äntrade scenen på House of Blues i Chicago. Ett filmteam var där och det är deras inspelning som nu släppts på DVD.

Det vi bjuds på känns dock mer som en alternativ Kiss-konsert än en konsert med Paul Stanley. Mycket dels för att Paul själv är så otroligt förknippad med Kiss att det är svårt att se honom som något annat än dess frontman och dels för att merparten av de låtar han spelar under kvällen är just Kiss-låtar. Det som ändå gör detta riktigt kul är att han här plockar in Kiss-låtar som vi inte är vana att höra vid en Kiss-konsert. Här är det lite mer udda livelåtar vi bjuds på även om låtar som "Lick it up" också dyker upp under spelningens gång.

Tyvärr har han dock valt att plocka in ett band som känns ungefär så fel det kan. Visst de är bra på det de gör men de känns helt fel för Paul. De ser alla ut som Kurt Cobain-wannabes och medan Paul klätt upp sig lite står de där och lirar i collegetröjor och toppluvor. Känns inte alls bra. Dessutom harmonierar de riktigt dåligt med Paul på scen.

Själva konserten är dock riktigt bra och påminner som sagt om en alternativ Kiss-konsert med ovanliga livelåtar blandade med Pauls sololåtar. Paul kör hårt hela tiden och även om han mot slutet ser ut lite som en dränkt katt lyckas han väldigt bra. Han är en entertainer ut i fingerspetsarna och publiken är med på minsta vink.

Något som dock stör mig rent tekniskt på DVD:n är att om man vill välja ut en specifik låt så missar man snacket som inleder låten. Det har man valt att lägga i slutet på spåret innan. Det är inget problem om man ser konserten i sin helhet men min gissning är att man efter att ha gjort det några gånger kanske vill plocka ut guldkornen. Som det är nu får man då alltså direkt spola bakåt om man vill höra Pauls inledning vilket känns helt galet.

Detta är dock inte Pauls fel utan de som gjort DVD:n. Något som dock är Pauls fel är att han godkänt att det lagts så stor tonvikt på att marknadsföra DVD:n med att han är med i just Kiss. Visst den innehåller en hel del Kiss-låtar men det är ändå Paul Stanley som står som soloartist på scen och då borde han även kunna sälja den med sitt eget namn och inte med att han är medlem i Kiss. Eller så kan han inte det…


EXTRAMATERIALET

Inget. Det hade varit rätt kul med en intervju där Paul fått berätta mer om konserten och sitt soloalbum.


TRE SAKER

1. Det känns närmast som en skandal att det tagit över två år för denna DVD att ges ut.

2. Jag gillar verkligen inte den snedlugg Paul skaffat. Den ser mest ut som något en yngre tjej skulle skaffa sig. Bort med den Paul!

3. Vid ett tillfälle under konserten sträckes mängder av rosor upp till Paul. Känns inövat men kan samtidigt vara en grupp fans som gått samman. Avgör själva.


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (8)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 9
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal music
Tema: Musik
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA