Ännu en skitfilm

FILMEN

Kevin Smith berättade i någon av sina SModcasts om sin homosexuella bror som beklagade sig för att det gjordes för få vanliga filmer för homosexuella. En normal rom-com skildrar enbart ett hetrosexuellt par, som han tyckte var lite svårt att identifiera sig med.

Det kan man så klart förstå. Jämställdhet är viktigt, även mellan sexualiteterna.

Så när det väl kommer en film väldigt tydligt anpassad för den homosexuella marknaden så är det sämsta tänkbara film. Måhända kan filmen få någon sorts kultstatus i homosexuella kretsar, men sett som "en film" rakt upp och ned är det själva definitionen av skit.

Trots att de i filmen säger "Det här är inte 'American Pie'" så är det den filmen rakt av. Fyra killar som klivit ur garderoben har ännu inte fått till det tillbringar hela sommaren med olika försök att bli av med oskulden. I stället för Stiffler har vi Muffler, en manhaftig lesbian som retar de fyra killarna i tid och otid.

Har ni sett "American Pie" så har ni sett den här filmen, förutom att "Another Gay Movie" är en miljard gånger sämre, har en miljard gånger lägre skämt och är snubblande nära pornografi vid ett par tillfällen.

Ren jävla dynga. Undvik för allt i världen.


EXTRAMATERIALET

Ingenting, tack och lov!


TRE SAKER

1. Scott Thompson från roliga "Kids in the Hall" förnedrar sig genom att spela "papparollen" i filmen, en roll som Eugene Levy gjorde så elegant i "American Pie", även om jag tycker att det var lite under hans värdighet också.

2. Det finns en karaktär i filmen som bara är med i en scen som ska vara kines eller vietnames eller något liknande. Filmskaparna verkar inte veta själva då de stereotypiskt bakar ihop allt asiatiskt till samma person. Trots att hon pratar engelska är hennes repliker översatta till kinesiska eller japanska tecken på skärmen, förmodligen till helt andra ord. Så skojigt.

3. I slutet av filmen säger de "vi ses i uppföljaren", och mycket riktigt kom "Another Gay Sequel: Gays Gone Wild!" 2008. Snälla Noble, bespara oss från denna film!


ANDERS JAKOBSON (2009-01-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA