Mer äckel än spänning

FILMEN

Feeders är personer som matar andra personer. De får på så vis makt över den de matar. Inte sällan blir de även sexuellt attraherade av den de föder. I "Feed" får vi träffa Michael som är just en Feeder. Michael går dock för långt i sin matning. Han matar nämligen ihjäl sina offer samtidigt som han på sin hemsida anordnar vadslagning om hur länge de kan överleva.

Phillip Jackson är en polis som specialiserat sig på att stoppa galningar på nätet. I hans vardag jagar han pedofiler och andra kriminella men han har aldrig tidigare mött någon som Michael…förens nu.

På omslaget liknas "Feed" med filmer som "Seven" och "När lammen tystnar" och även om det finns likheter är den inte i närheten av dessa filmer. För det första kan inte Alex O'Loughlin och Patrick Thompson (som spelar Michael och Phillip) ens liknas med Brad Pitt och Morgan Freeman eller Jodi Foster och Anthony Hopkins. För det andra förlitar man sig i "Feed" mer på att äckla än att göra det spännande.

Vi får se hur folk blir matade med andra människors fett och en massa annat snusk. Det känns lite som att regissören Brett Leonard (som även gjort kalkonen "Gräsklipparmannen") inte litat på att manuset skulle kunna hålla folk intresserade. Han tar då till de två uråldriga knepen. Nämligen att äckla och att visa så mycket sex som möjligt. För sex finns det nästan lika mycket som äckel i "Feed". Tyvärr går han för långt i båda fallen. Vissa sexscener kan tillföra en films handlingen något men här blir det bara en chans att få visa upp nakna kroppar. Känns ibland helt omotiverat.

Hur som helst, "Feed" kunde ha blivit en rätt spännande film. Tyvärr slarvas denna chans bort och istället får vi en hyfsad film med alldeles för mycket äckel och sex.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Både Alex O'Loughlin och Patrick Thompson är rätt okända skådespelare och även om Patrick inte är Oscarsmaterial så är Alex snudd på det. Han gör de extremt arrogante Michael mycket bra.

2. Gabby Millgate som spelar Deidre (som Michael försöker mata ihjäl) är egentligen inte alls överviktig. Hennes sminkning är en av de saker jag imponerades av i filmen.

3. I en scen kommer Phillip till ett hus där en man matar en annan man med dennes eget könsorgan. När man ser den scenen kan man inte låta bli att tro att den är inspirerad av den tyska kannibalen som det stod så mycket om i tidningarna för några år sedan. Tyvärr minns jag inte hans namn…


HANS-ÅKE LILJA (2007-01-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 16:9 Widescreen, Anamorfisk
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA