80-talskänsla med dubbla seriemördare

FILMEN

"Pick Me Up" inleds med att en buss skär ihop ute på en enslig väg mitt i ingenstans. Snart stannar en lastbil och några av passagerarna får lift till en affär en bit bort. De som stannar kvar får snart besök av en man som påminner lite om en cowboy. Tyvärr är han inte så nobel som man vill att en cowboy ska vara… tvärtom.

De som liftade med lastbilen tycker till en början att chauffören är lite udda men tänker sen inte så mycket på det. De har ju lyckats komma bort från bussen och är på väg mot civilisationen igen.

Utöver dessa finns ytterligare en person. En bitter tjej vid namn Stacia som direkt när bussen pajar ihop tar sitt pick och pack och går till närmsta motell. Tyvärr för henne är det samma motell som två mördarna planerar att övernatta i…

Som ni nog gissat har alla dessa karaktärer just råkat ut för det värsta som kunde hända dem. De har alla fallit offer för två seriemördare. Två seriemördare som utan varandras vetskap härjar i samma område. Oddsen för det är väl inte de största och det som händer i filmens slut finns det nog inte ens odds för men, men.

När man kollar på den här filmen får man samma känsla som när man såg "Fredagen den 13:e"-filmerna på 80-talet. En galen mördare och ett gäng ungdomar (även om det här inte bara är ungdomar som råkar illa ut) som blir hans offer. Det som får "Pick Me Up" att stå ut lite är samspelet mellan de två mördarna. Naturligtvis blir de varse om varandra och ett spel om vem som är bäst på sin sak börjar. Tyvärr blir inte slutet vad de tänkt sig.


EXTRAMATERIALET

Som alla delarna i "Masters of Horror"-serien har även denna en hel del intervjuer med några av de som på ett eller annat sätt är delaktiga i filmen. Sammanlagt 37 minuter intervjuer finns med. Det finns även biografier och trailers för andra avsnitt i serien.


TRE SAKER

1. Jag gillar känslan av 80-talsskräckis man får när man ser den här filmen. Jag vet inte om det är vad Larry Cohen var ute efter men det blir hur som helst väldigt bra.

2. Jag gillar det samspel man fått till mellan de två mördarna. Det är nästan lika bra som det mellan Freddy och Jason i "Freddy vs. Jason".

3. Jag har och kommer alltid att gilla oväntade slut, det är allt jag säger.


HANS-ÅKE LILJA (2006-09-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital Stereo
Bild: 16:9 Anamorfisk Widescreen
Extramaterial:
Intervjuer (37 min), Trailers och Biografier
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA