Häxan är här igen...

FILMEN

Häxan Surtant är tillbaka. Återigen står hon i kassan på sitt företag, Aktiebolaget Häxan Surtant, och är sur och grinig. Hon lägger fortfarande ut konstiga saker i skyltfönstret för att skrämma bort kunder och fortfarande misslyckas hon. Trollet Trygve dyker alltid upp och vill handla. Hon gör vad hon kan för att skrämma bort honom men som väntat lyckas det inte speciellt bra.

Ni som sett första DVD:n vet vad jag pratar om och kommer inte att bli speciellt förvånade över vad ni ser på den här DVD:n. Upplägget är precis som tidigare men med nya föremål i skyltfönstret till bas för historierna. Karaktärerna är de samma och även de skådespelare som gestaltar dem.

Nu låter det som om den här DVD:n är rätt tråkig och förutsägbar med så är det definitivt inte. Visst lite förutsägbart är det men knappast tråkigt. Jag gillar Häxan Surtant och hennes påhitt. Det är enkelt berättat och passar perfekt för de yngre men som vuxen kan man ändå se glimten i ögat på de som skapat serien, vilket jag uppskattar.

Det är precis sådär lagom att man som vuxen blir sittandes med ungarna och titta utan att det är planerat och det gillar jag. Sen är ju Katrin Sundberg perfekt i rollen som Häxan Surtant. Hon ser verkligen sur och elak ut men ändå på ett sätt som uppskattas av de yngre också.

För det är bara att erkänna att "Aktiebolaget Häxan Surtant" riktar sig till de lite yngre… även om jag faktiskt gillar det också.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. I nyare avsnitt av serien flyttar Häxan hem till sin mamma och letar efter fritidsnöjen istället för att jobba.

2. Trollet Trygve är den sagofigur som, förutom Häxan, får mest plats i serien men det finns andra…

3. Det vore kul att se ett specialavsnitt där barn får bestämma vad som läggs i fönstret …


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA