En gäspning Indy…

FILMEN

Sju långfilmslånga avsnitt är vad vi får se under första säsongen av "The adventures of young Indiana Jones". Ett avsnitt på var av de sju diskarna bjuds vi på och jag har i ärlighetens namn lite svårt att förstå varför man valt att inte lägga mer än ett avsnitt på varje disk vilket ju rimligtvis borde funkat. Som det är nu blir det en ganska stor box med lite tunt innehåll.

För ska man vara riktigt ärlig är serien ett sömnpiller. Visserligen utspelar den sig när Indy är ung men han är ju ändå Indiana Jones och då krävs det mer action än vi får här. Nu får vi nöja oss med att till en början se hur en ung Indy reser runt jorden med sina föräldrar. Senare i säsongen blir han lite äldre och mer självständig men jag tycker fortfarande att handlingen är alldeles för seg.

Den unge Indy spelas av Corey Carrier och jag tycker kanske inte att han är det bästa valet för rollen. Han ser lite för mesig ut och saknar den där glöden i ögonen som jag förväntat mig. Då är Sean Patrick Flanery bättre då han dyker upp lite in i säsongen som en något äldre Indy.

Tyvärr räcker ingen av dem till för att göra mig exalterad över denna box. Den känns mest som en gäspning och det är ju totalt fel när det gäller Indiana Jones. Vad jag hade hoppats på var en massa äventyr där Indy åtminstone är medskyldig till det som händer och inte bara en åskådare…även om det inte alltid är så är det just fallet allt för ofta. Speciellt i de tidigaste avsnitten.


EXTRAMATERIALET

Lite bilder är det enda vi bjuds på. Den amerikanska utgåvan som är på 12 diskar är dock fullmatad med extramaterial.


TRE SAKER

1. Skivorna sitter fast rätt konstigt i boxen vilket gör att de blir både krångliga och svåra att få loss.

2. Sean Patrick Flanery som spelar Indy som ungdom har även en rätt stor roll i TV-serien "The Dead Zone".

3. Det är svårt att se, men tydligen ska Sean Patrick Flanery ha ett falskt ärr, som stämmer överens med det Harrison Ford har på riktigt, i alla sina scener.


HANS-ÅKE LILJA (2009-04-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 7
Utkomstår: 2009
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Fotogalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA