Gene, mannen med de många ansiktena

FILMEN

Gene Simmons är mannen med de många ansiktena…och då syftar jag faktiskt inte på att han är sminkad när han spelar bas i gruppen Kiss. På DVD:n "Speaking in Tongues" får vi dels följa Simmons under en föreläsningsturné i Australien där han talar om hur man ska få ut så mycket som möjligt av livet.

Vi får också en mycket intressant titt på hur han bor. Man kan lätt konstatera att han lever flott. Det är hur man får ett sådant leverne, eller åtminstone så bra, utifrån sina egna önskningar, som möjligt Simmons föreläsningar handlar om.

Simmons förespråkar att man som man låter bli att gifta sig av den anledningen att om man skiljer sig går minst 50% av ens inkomster till den före detta frun. Han uppmanar även kvinnor att gifta sig så fort och så ofta som möjligt…just av samma anledning.

Han förespråkar även att man blir lyckligare ju mer pengar man har, att man alltid ska tänka på sig själv och att man alltid ska vara ärlig. Allt detta lever han själv efter och ingen kan säga att han inte lyckats med det han ville…

Åter till hans alla ansikten. Dels är han Gene Simmons, den stora rockstjärnan. Den versionen av Simmons som gillar fans, som gillar kvinnor, gärna lättklädda och som lever ut myten som den store rockaren. Även om han är emot droger vilket inte alla rockers är…

Dels är han Gene Simmons, affärsmannen. Det finns nog ingenting som Simmons inte skulle sälja för att få in pengar. Det finns nog inte heller något han inte skulle sätta Kiss-logon på om det var upp till honom. Under en av rundturerna i huset visar han upp allt från en kista till kondomer. Jo det är faktiskt så att man kan bli begravd i en kista med Kiss-logon på om man så önskar…och har råd. Personligen tycker jag dock att han gått lite för långt. Bara för att allt går att sälja med Kiss-logon på betyder det inte att man behöver göra det. Det gör lite ont i ett gammalt Kiss-fan som jag själv att se hur kommersiellt bandet blivit.

Sen har vi även Gene Simmons, pappan och den oäkta hälften. Han har levt ihop med Playboymodellen Shannon Tweed i 20 år utan att gifta sig som han så ofta påpekar. Han har två barn, en son och en dotter som han verkligen älskar över allt annat. När man ser denna version av Simmons önskar man att detta är det rätta, den äkta, versionen av honom. Jag tror att det är det men jag är långt ifrån helt säker…

Hur som helst är han en otroligt intressant människa och ju mer man ser om honom desto mer vill man se…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av musikvideon till låten "Firestarter" från Simmons soloalbum "Asshole".


TRE SAKER

1. I realitysåpan "Gene Simmons Family Jewels" får vi följa familjen Tweed – Simmons i deras vardag. Personligen har jag inte sett den än med de som gjort det säger att det mesta verkar rätt skriptat vilket känns rätt typiskt Gene Simmons. Säsong 2 startar för övrigt den 25 mars.

2. Gene Simmons har även gjort en del spelfilmer. Han har bland annat spelat mot Tom Selleck i "Runaway" och Rutger Hauer i "Wanted: Dead or Alive". Han har även haft små roller i "Trick or Treat" och TV-serien "Miami Vice".

3. Simmons har även skapat en egen tecknad serie med titeln "My Dad the Rock Star". Serien handlar om en vanlig kille i en ovanlig familj. Pappan är nämligen den stora stjärnan Rock Zilla.


HANS-ÅKE LILJA (2004-11-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (8)
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2004
Bolag: Sanctuary Records
Tema: Musik
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Musikvideon till låten “Firestarter” från Simmons soloalbum “Asshole”.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (11/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA