Är detta Gustafssons hemliga dröm?

FILMEN

"Rolandz – The Movie" är en parodi på alla de turnéfilmer diverse band släpper med jämna mellanrum. I den får vi följa Roland Järverup och hans dansband Rolandz. Vi får följa dem under en sommarturné och även göra ett antal besök bakom kulisserna. Så långt skulle detta kunna vara en DVD släppt av i stort sett vilket dansband som helst. Det som gör denna annorlunda är att Roland spelas av Robert Gustafsson och att det hela alltså är en parodi.

Filmen är drygt 60 minuter och tyvärr rätt fånig. 50-60 procent är liveframträdanden och dessa är inte speciellt roliga även om Gustafsson försöker skämta emellan låtarna. Det hela känns väldigt seriösa och vore det inte just Robert Gustafsson som stod där på scenen skulle det lika gärna kunna vara en konsert med ett riktigt, dock mediokert, dansband. De andra 40 procenten är de som är underhållande även om jag personligen har lite svårt för Gustafsson när han spelar över och sätter saker i halsen eller spelar full. Det känns lite för mycket buskis för mig tyvärr.

Så, den sammanfattade känslan jag har efter att ha sett filmen är besvikelse. Jag hade förväntat mig mer av denna DVD. Speciellt då Gustafsson och company lagt ner rätt mycket jobb på detta. Som jag förstått det hela har de faktiskt varit ute och turnerat på riktigt och dessutom släppt en CD.

Eller så är det kanske just därför som jag blir besviken. Kanske är detta en alldeles för seriös satsning av Gustafsson. Han kanske vill bli en dansbandssångare på riktigt och förstod att det enda sättet han skulle få chansen var att inleda karriären på ett komiskt sätt? Eller kanske inte… Hur som helst är DVD:n lite av en besvikelse.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av några klipp på folk som besökte Rolandz spelningar och är smått underhållande. Speciellt blondinen som inte riktigt vet vad hon pratar om…

Sen får vi ett gäng liveframträdanden och det som skiljer dessa mot de som finns med i filmen är att här är de kompletta.


TRE SAKER

1. Om Robert Gustafsson skulle vilja satsa på en dansbandskarriär vore det nog fullt möjligt. Inte för att racka ner på dansband men han skulle gott och väl kunna tas för en medioker dansbandssångare.

2. Det är lite synd att vi inte får se mer av de övriga medlemmarna i bandet. De är verkligen birollsfigurer.

3. Jag tycker ändå att det är synd att denna satsning känns så seriös. Jag hade mycket hellre sett en ren komedi på Gustafssons vinkling av dansbandsindustrin.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-12)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Spiderbox
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Bonusklipps och hela live låtar
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA