85 minuter reklam för prostitution

FILMEN

Man ska kanske inte leta efter ett budskap i en amerikansk C-komedi, men om det är något jag plockar med mig från den här filmen så är det att det är helt okej att vara en hallick och det är precis lika okej för tjejer att sälja sina kroppar. Vad bra, jag som varit så osäker i just de frågorna.

Det är lite lustigt vilka namn som ska sälja in den här filmen på omslaget. Vi har Matthew Lilliard som spelade den dryga killen i "Scream"-filmerna. Vi har Rachelle Lefevre som är med i "Twilight"-filmerna. Och så har vi Jennifer Walcott. Jennifer har visserligen gjort några filmer, men under hennes namn på omslaget står det "Playboy playmate of the month". Givetvis är Jennifer med bara för att visa silikondunkarna, vilket hon också gör mot slutet av filmen.

Hon är inte ensam om hala fram behagen. Japp, det är en "sådan" film.

Jag vet att ni suktar efter att få veta vad filmen handlar om... Brett Davern spelar Alex som precis gått ut high school som lydig toppstudent och nu ska gå på hedersamma Harvard – om han får ett stipendium förstås. Jobbet som ska ge honom det går åt helvete och han ser ingen utväg än att vända sig till sin kusin Roger (Lilliard). I hela släkten är Roger känd som den framgångsrika Harvardstudenten som blivit VD i ett eget företag och mer eller mindre badar i pengar. Det är en lögn, vilket Alex nu blir varse om. I själva verket är Roger en poolskötare som inte har några pengar alls.

När Rogers lägenhet ska besprutas mot kritter tar de båda kusinerna med sig Rogers läckra granne Laura (Lefevre) till ett lyxhus som Roger vaktar. Här blir Alex bryskt informerad om att Laura är en eskortflicka och snabbt har Roger startat upp en bordell i huset. Motvilligt ger Alex upp sina planer på att hitta ett vettigt jobb och blir en hallick han med. Det ger ju ändå de pengar han behöver... Men vad händer när de som faktiskt bor i huset kommer hem - och vad ska Alex krävande föräldrar säga när de får veta sanningen?

"American Summer" är inte genomusel men det är heller ingen speciellt rolig film. Man har sett den här substanslösa "humorn" tidigare i mängder av filmer. Efter 20 minuter börjar jag skruva på mig och sucka i soffan. Det är ungefär den känslan man får av filmen – ett konstant tittande på räkneverket för att hoppas att skräpet är över snart.

Men oavsett om "American Summer" har vissa poänger... Nej, jag ljög – den har inga poänger alls... Men om vi säger att den har vissa poänger, så kan man inte komma bort från vad den faktiskt förmedlar tittaren. Det är 85 minuters reklam för prostitution, och att en kvinna faktiskt varit med och skrivit manus är bortom mitt förstånd. Skärp dig, Julie O'Hora, men med ett sådant efternamn kanske det inte är så konstigt att temat blev vad det blev...


EXTRAMATERIALET

Ingenting.


TRE SAKER

1. Filmen heter så klart inte "American Summer" i original, utan "The Pool Boys". Det är bara ett billigt sätt att få filmen att automatisk kopplas ihop med "American Pie"-filmerna – den grafiska loggan med titeln är ju plankad rakt av från paj-filmerna.

2. Rachelle Lefevres huvud är väldigt tydligt Photoshoppat in på någon annans kropp på omslaget. Framgår till och med på den lilla bild vi har till höger.

3. Skådespelaren Tom Arnold dyker upp och spelar en skruvad version av sig själv. Till en början är det lite lustigt men ju mer plats Arnold tar ju sämre blir det. Med andra ord fortsätter Arnold att cementera sin roll som Hollywoods största pajas.


ANDERS JAKOBSON (2010-04-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (3/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA