Nja, detta har vi sett förut

FILMEN

För att gilla "The Spy Next Door" krävs framförallt två saker. Dels att man gillar Jackie Chan och dels att man gillar komedier som inte har någon verklighetsförankring alls och att man köper detta. Kan man svara ja på bägge dessa påståenden kommer man förmodligen att uppskatta "The Spy Next Door". Personligen är jag inte imponerad. Men å andra sidan svarar jag inte ja på något av påståendena ovan…

Jag gillar inte Chan. Han ser ut som en tönt, även när han inte ska se ut som en tönt. Vilket han inte ska, åtminstone inte hela tiden i "The Spy Next Door" där Chan spelar Bob Ho. Bob är en hemlig kinesisk agent, utlånad till CIA och hans täckmantel är att han jobbar som pennförsäljare och är lika töntig som jobbet låter. Trots detta har hans granne kärat ner sig i honom, men är samtidigt osäker på om hon vill satsa på ett förhållande eftersom hennes tre barn inte accepterar honom.

Innan vi vet ordet av det måste mor i huset åka till sin sjuke far och Bob erbjuder sig att bli barnvakt, för att lära känna barnen bättre och få dem att acceptera honom. Det går sådär tills ett gäng ryska elakingar ger sig på Bob och försöker döda honom. Han erkänner för barnen vad han är och genast tycker de att han är rätt cool.

Ni hör själva. Det är inte första gången tuffingar går under cover och hamnar i en situation där de måste handskas med barn. Jag tänkte direkt på Arnold Schwarzenegger i "Dagissnuten". Han hamnar i en snarlik situation och dessutom är både Schwarzenegger och Chan rätt dåliga som komiker. Men visst, det finns några småroliga scener, men i det stora hela är detta en film som förmodligen kommer att falla i glömska rätt snart.


EXTRAMATERIALET

Inget, men under eftertexten visas lite tabbar.


TRE SAKER

1. Det känns riktigt synd att Jackie Chan gör sådana här komedier. Han borde kunna få bättre roller.

2. Det roligaste med filmen är de special prylar Bob har. De känns inspirerade från tidiga Bond-filmer, fast modernare.

3. Bob har en dator hemma som naturligtvis är väldigt speciell eftersom han är en spion. Dock är det inga som helst problem för en av ungarna att ladda ner en fil från den till sin iPod…


HANS-ÅKE LILJA (2010-08-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.77:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (26/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA