Cykling, cykling och mer cykling

FILMEN

Anna har en affär med Chris medan hon är tillsammans med Michael. Michael är larvigt kär i Anna. Anna vill ta en paus från Michael. Anna och Michael åker istället bort för att reparera sitt förhållande. Chris är en galen mördare som vill ha Anna för sig själv. Chris följer efter Anna och Michael. Alla cyklar.

Där har ni handlingen i ”Blood Trails”. Tyvärr så är första halvtimmen, trekvart otroligt seg. Det händer inte så mycket och det är så många cykelscener att jag nog aldrig mer kommer att bli sugen på att cykla.

Efter att ha sett halva filmen börjar jag nästan ge upp… men det är då det tar sig… lite. Slutet är rätt intensivt och framför allt blir det bra när man får komma lite närmare Chris och förstå vad det är han är ute efter. Han är komplett galen, men han har dock en tanke med det han gör.

Tyvärr finns det en hel del fel med ”Blood Trails”. Filmen är alldeles för seg. Scenerna är utdragna till absurdum. Jag antar att man velat bygga upp en stämning men det tar för lång tid. Man vill bara att det ska hända något. Dessutom är skådisarna rätt dåliga. Speciellt Tom Frederic som spelar Michael.

Sen har vi det här med cyklingen. Det är så många scener där de cyklar att jag får uppmana all min kraft för att inte snabbspola mig genom scenerna. Jag vet inte om man försökt skapa någon sorts biljaktskänsla fast på cykel men det är olidligt tråkigt att titta på.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av lite fakta om vilka filmer skådisarna varit med i tidigare. Inte mycket av intresse…


TRE SAKER

1. Filmen är gjord så att vissa scener ser ut som att de utspelar sig i framtiden och det känns väldigt konstigt. I den scenen där Anna och Chris träffas för första gången sitter de på några parkbänkar som ser ut att ha en grön lampa inuti… väldigt underligt.

2. Karaktären Anna gör en hel del korkade val i filmen och jag kände när jag satt där och kollade på filmen att det var rätt synd att man gjort henne så korkad. En del av de val hon gör, som till exempel när hon går ifrån Michael fast hon känner på sig att något är galet eller alla de chanser hon inte tar att ha ihjäl Chris gör bara filmen mindre trovärdig… Det enda detta resulterar i är att man börjar heja på mördaren för att få slut på dumheterna.

3. Om ni ser filmen, håll lite koll på blodet Anna har i ansiktet. Personligen tycker jag att mängden varierar rätt mycket, speciellt efter att hon ramlat i vattnet.


HANS-ÅKE LILJA (2007-03-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Fakta om skådespelarna
Köp filmen hos:
Delning:

RECENSERAT DENNA DAG (23/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA