Halvfjantigt helgerån

FILMEN

Efter att Hulk inte längre kan kontrollera sitt humör skickas han av Iron Man och några andra superhjältar till en annan planet. De anser att det inte går att hålla honom i schack och att detta är den enda lösningen. När han kommer till den utsedda planeten Sakarr visar den sig inte alls vara obebodd utan bebodd. Folket som bor där tar Hulk till fånga och sätter honom tillsammans med en massa andra fångar. Dessa människor (eller vad de är) hoppas dock att Hulk är den räddning de väntat på, att han är den som ska rädda dem från deras plågoandar.

Personligen är jag inte så förtjust i tecknade serier som denna men jag kan definitivt förstå att den tilltalar en yngre publik. Det är action från början till slut och en rätt enkel handling att följa. För oss som vet lite om Hulk känns dock detta mest som ett helgerån på väldigt många plan. Inte ens när han lugnar ner sig förvandlas Hulk tillbaka till Bruce Banner. Han kan prata. Han agerar logiskt och inte bara utifrån ilska. Det är med andra ord en väldigt annorlunda Hulk vi får se här och en som jag personligen anser vara väldigt fel.

Så, nej, detta är inget att hetsa upp sig över. Är man äldre tycker jag man ska se de riktiga filmerna i stället men om man är för liten för dem finns det ändå massor av andra tecknade Hulk-DVD:er som både är bättre och som håller sig till sanningen när det gäller Hulk, vem han är och vad han kan göra. Se någon av dessa i stället.


EXTRAMATERIALET

Inget mer än en trailer för filmen.


TRE SAKER

1. Ingen Bruce Banner syns i filmen.

2.Jag hittade inga kända röster bland de som hörs i filmen.

3. Det största felet i filmen är nog ändå att Hulk kan prata. Det är bara så fel, till och med för en tecknad film.


HANS-ÅKE LILJA (2011-02-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Scanbox
Tema: Superhjältar
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (22/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA