Tarantino-inspirerat… fast sämre

FILMEN

När strippan Cassie dumpas av sin pojkvän på väg hem från ett uppträdande hamnar hon mitt i en knarkuppgörelse i den undre världen. Mötet slutar med att både säljare och köpare ligger skjutna och Cassie står ensam kvar med en massa pengar och en massa knark. Hon bestämmer sig för att behålla allt och hålla tummarna för att ingen sett henne.

Naturligtvis börjar man snart leta efter pengarna och knarket och det dröjer inte länge innan de får vittring på den bil Cassie stal från säljaren när hon flydde. Nu inleds en katt och råtta-lek där pengarna byter ägare ett antal gånger, maffian jagar den som stulit från dem och i sin iver jagar både rätt och fel personer.

"Stripped Naked" är en lågbudgetfilm, om det råder det inget tvivel. Jag får känslan av att man försöker skapa en film i Quentin Tarantinos anda men man lyckas tyvärr inte speciellt bra. Det känns rätt billigt och inte speciellt originellt. Skådespelarna överagerar och det hela blir inte ett dugg trovärdigt. Dessutom är den strippklubb där mycket av handlingen utspelar sig riktigt dålig gjord. Den känns mest som en föreningsgård där man satt upp lite ljusslingor, inte direkt som man föreställer sig att en strippklubb ska se ut, i alla fall inte jag.

I skådespelarlistan ser vi inga direkt kända namn. Det mest kända är Linden Ashby (som spelar Cassies chef Howie) som varit med i en hel del mindre saker, men som man i alla fall känner igen. Tyvärr resulterar allt detta i att "Stripped Naked" faller rätt platt. Det känns som sagt mest som en lågbudgetvariant av en Quentin Tarantino-film, men med skillnaden att den inte riktigt lever upp till det man förväntar sig.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Linden Ashby har faktiskt en rätt gedigen meritlista om man söker på honom på IMDB.com.

2. Ibland övergår filmen, förmodligen ofrivilligt, till att bli rätt komisk.

3. I början av filmen blir Cassie utslängd ur sin pojkväns bil strax efter att han slängt ut hennes handväska. I nästa scen ser vi hur hon går på vägen och borstar av väskan, något hon rimligtvis borde göra direkt när hon plockade upp den. Problemet är bara att det då helt plötsligt är natt (det var mitt på dagen som hon blev utkastad)…


HANS-ÅKE LILJA (2011-02-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA