Trovärdig verklighetsskildring

FILMEN

Rob Lowe dyker här upp som Bart Corbin, tandläkaren vars fru tar livet av sig genom att skjuta sig i huvudet. Till en början tror alla att det är just självmord men efter ett tag börjar mer och mer tyda på att hon kanske mördades. Naturligtvis misstänker man Bart som dock bestämt hävdar sin oskuld, men ju mer polisen nystar i historien desto sämre ligger Bart till.

Frågan är dock om han verkligen mördat sin fru. Och varför skulle han göra det? Utåt sett ser ju familjen (paret har två barn) ut att vara näst intill perfekt. Men som alla vet är saker och ting inte alltid vad de verkar.

Det som gör filmen lite extra intressant är att den faktiskt bygger på verkliga händelser och den gör det bra. Man får helt klart känslan av att det faktiskt kunnat gå till som det gör här i filmen, vilket inte alltid är fallet. Som Bart ser vi som sagt Rob Lowe och återigen kan jag bara konstatera att han är en underskattad skådespelare. Han är hur bra som helst och jag gillar honom verkligen. Som hans fru Jenn ser vi Stefanie von Pfetten och som hennes syster Heather ser vi Lauren Holly. Båda gör ett stabilt intryck och ger mig ingen anledning att klaga.

En annan sak som jag gillar med filmen är att vi aldrig riktigt får reda på vad som är sant eller inte. Vi tror att vi vet, men personligen tycker jag inte att filmen är helt övertygande om att det faktiskt gick till så. Jag ska inte avslöja hur det slutar, men… ja ni förstår när ni ser filmen.

"Too late to say goodbye" är en riktigt underhållande film och med Lowe i huvudrollen kan man inte gå fel.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är ursprungligen gjord för TV och det märks ibland.

2. Filmen bygger på boken med samma namn av Ann Rule.

3. Lauren Holly ser verkligen annorlunda ut här mot vad vi är vana med. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men annorlunda ser hon ut.


HANS-ÅKE LILJA (2011-02-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Surround
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA