Delivering justice, one shell at a time...

FILMEN

"Hobo with a Shotgun" är precis som "Machete" baserad på en fejktrailer som skapades till Quentin Tarantino och Robert Rodriguez Grindhouse-koncept. När deras filmer "Death Proof" och "Planet Terror" visades i USA fick publiken se fem fejktrailers. En av dem utvecklades till "Machete" och en annan alltså till "Hobo with a Shotgun".

I den färdiga filmen ser vi Rutger Hauer som den hemlöse hämnaren (vilket vi inte gjorde i fejktrailern) och som vanligt är det alltid kul att se Hauer. Han har inte förändrats mycket sen vi såg honom sist men det gör verkligen inget. Han ser här verkligen ut som en hemlös och passar perfekt in i rollen.

Filmens handling är rätt enkel. Hauer kommer som hemlös till en ny stad och upptäcker att den är totalt korrumperad. Till en början försöker han tiga och foga sig men snart inser han att något måste göra och att det är han som måste göra det. Han inser att det enda sättet något kommer att förändras är om han själv tar lagen i sina händer och ser till att rensa ut allt slödder från staden. Så, han inhandlar helt sonika en hagelbössa och går lös på stans elakingar… en i taget.

"Hobo with a Shotgun" är en rätt underlig film. Den utspelar sig i en icke definierad framtid och är ordentligt överdriven. Den känns lite som en karikatyr på det amerikanska samhället, både när det gäller handling, miljöer och de överdrivna färgerna man använt sig av när man gjorde filmen. Tyvärr är detta inte helt till filmens fördel. Vissa delar är bra men man har definitivt inte lyckats lika bra som man gjorde med "Machete". Filmen känns som sagt rätt överdriven och emellanåt så mycket att man knappt förstår hur regissören Jason Eisener tänkte när han regisserade och skrev manus.

Som fejktrailer fungerade den riktigt bra men när historien sen utvecklas till en fullängdsfilm blir det lite för mycket. Resultatet blir smått underhållande men på tok för överdrivet.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmens tagline är "Delivering justice, one shell at a time...", här använt som rubrik på recensionen.

2. Det känns lite som om man velat skapa så mycket galet i filmen att man lite glömt bort att det även måste göras med viss finess…

3. Slutet lämnar onekligen dörren öppen för en uppföljare.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA