90 minuter rent jävla skräp

FILMEN

I och med "Hanger" har vi fyra filmer av Ryan Nicholson i arkivet och minst tre av dem utgår ifrån hämndtemat. Däribland "Hanger" som ju betyder galge, men också är namnet på huvudpersonen. Han är en grovt deformerad 18-åring som ser ut som han gör eftersom han "föddes" genom att hans mammas hallick drog ut honom med hjälp av en stålgalge. Mysigt...

Mamman dog så klart och den ny... (eh) ...födda babyn slängdes i närmaste soptunna för att bli uppfiskad av en uteliggare som tagit hand om honom sedan dess. Men lagom till 18-årsdagen blir han hämtad av sin far som menar att de tillsammans ska ta hämnd på hallicken. Dock räcker inte detta till 90 minuter film, så större delen av filmen utspelar sig på en äcklig återvinningsstation där Hanger jobbar tillsammans med andra freaks bland använda blöjor, horor och annat.

Ryan Nicholson saftar på med lite våldtäkter, en hel del pornografi, usla skämt och ännu sämre skådespeleri och diverse småplock ur äckelpåsen (vidrigheter jag inte ens tänker skriva ned) och själv sitter jag totalt oberörd i soffan och väntar på att filmen ska ta slut. Det är ren jävla skräp som jag inte fattar varför det gjorts och varför folk tycker att det här är "roligt" och bra. Det är ju skit. Inget annat än skit.

På plussidan, jo det finns en sådan, så är Nicholson ändå bra på att knåpa ihop specialeffekter, men det spelar ingen större roll. Skit är ändå skit.


EXTRAMATERIALET

I en 20 minuter lång bakomfilm får vi träffar Ryan Nicholson och skådespelarna som desperat försöker förklara motiven i filmen som om de vore något djupare. Hur som helst verkar det som de haft roligt när de gjort filmen, och det är ju kul att någon haft det i alla fall.

Kommentarspår finns för den som vill fördjupa sig och en bunt bloopers för de som inte vill skratta, samt trailers.

Dessutom finns det en bakomfilm med Tromas Lloyd Kaufman. Varför? Jo för att...


TRE SAKER

1. ...han är med i öppningsscenen utklädd till tant.

2. Man kan även se bilder från Tromas "Class of Nuke ’em High" på en tv.

3. Det smarta kanadensiska hardcore/rockbandet Nomeansno har med låten "It's catching up" i filmen och jag kan inte tänka mig att de under några omständigheter valt att medverka i filmen. Tack Ryan Nicholson, för att du solkat ned låten för mig.


ANDERS JAKOBSON (2011-07-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin splatter
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Splatter
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Dark Entertainment
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Letterbox 1.77:1
Extramaterial:
Behind the scenes with Lloyd Kaufmann, Behind the Stoma - The making of Hanger, Audio commentary, Bloopers, Trailer original, Trailer PG
RECENSERAT DENNA DAG (28/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA