En bra men annorlunda film

FILMEN

"Ten ’Til Noon" handlar om en serie händelser som utspelar sig mellan tio i tolv och tolv. Alla dessa händelser hänger ihop och har stor betydelse för varandra och framför allt för Larry Taylor.

Filmen börjar med att Larry vaknar av att det sitter en man och en kvinna i hans sovrum. Mannen, som för övrigt spelas av Morgan Freemans son Alfonso Freeman, visar det sig, är där för att döda Larry. Han berättar dock inte varför men låter Larry vänta i tio minuter innan han slutligen tar sikte på honom.

Ju mer vi sen får se desto mer klarnar det, tror man i alla fall. Vi får som sagt se en rad händelser som utspelar sig mellan tio i tolv och tolv. Och även om det i början kan kännas lite förvirrande så är det ett otroligt smart sätt att berätta historien på. Man har även hittat bra och naturliga sätt att knyta ihop de olika delarna och i slutänden får vi en bild av hela händelseförloppet…som då visar sig vara något helt annat än vi först trodde.

De flesta skådisarna är bra eller till och med bättre. Några kunnde dock vara bättre. Lite bisarrt är det att se Alfonso som är så otroligt lik sin pappa Morgan. Jag tänker hela tiden på Morgan när jag ser honom, vilket trots allt får ses som en komplimang till Alfonso.

Tyvärr är filmen lite kort, runt 75 min (trots att det står 84 min på omslaget). Jag hade gärna sett lite mer av den.

Hur som helst är det en riktigt bra film som är gjord på ett annorlunda sätt. Bra men annorlunda sätt. Starka skådespelarinsatser och ett bra manus.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Tyvärr är det tjejerna som gör sämst ifrån sig i filmen. Både Rayne Guest (Becky Taylor) och Jennifer Hill (Sheba, Leos fru) lämnar lite att önska när det gäller själva skådespeleriet.

2. Som jag sagt tidigare är Alfonso Freeman otroligt lik sin far och de har faktiskt jobbat tillsammans också. Bland annat i filmen "The Shawshank Redemption" där Morgan har en av huvudrollerna och Alfonso en mindre roll som en fånge.

3. Alfonso har även släppt en gospel-CD (något som jag inte tror pappa Morgan gjort) som finns att köpa på hans hemsida (http://www.alfonsofreeman.com/).


HANS-ÅKE LILJA (2007-05-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA