En lite lagom eftermiddagsskräckis

FILMEN

"Kaw" är en sorts nyinspelning av "Fåglarna". Handlingen är helt annorlunda men ändå känns det som om man tagit en hel del inspiration från Hitchcocks film. Eller så är det bara det faktum att båda filmerna innehåller en massa fåglar som får mig att känns så.

I "Kaw" börjar det helt plötsligt dyka upp en massa korpar i den lilla staden och ganska snart visar det sig att de har onda avsikter med sitt besök. De överfaller folk och hackar helt sonika ihjäl dem. När de sen är döda kalasar de på liket. Flocken fåglar växer snabbt och snart har de staden i ett järngrepp.

Lite utanför staden ligger ett amishsamhälle och rätt tidigt i filmen märker man att det är något skumt i görningen. Helt plötsligt är de inte så vänliga längre och de har uppenbarligen något de inte vill att några utomstående ska få reda på.

När vi sedan till slut får reda på vad det är de döljer visar det sig att deras kor dött i galna kosjukan och att korparna ätit på de döda korna. Anledningen till att korparna är galna i människokött är alltså att de några dagar tidigare kalasat på kor smittade av galna kosjukan?!?! Personligen tycker jag inte att den lösningen känns speciellt trovärdig eller spännande.

Bortser man från anledningen till fåglarnas galenskap kan jag dock köpa filmen som sådan. Det är inte något mästerverk men som en lite lagom eftermiddagsskräckis duger den rätt bra. Tyvärr lämnar dock specialeffekterna en hel del att önska. I stort sett varje scen där man ser en korp på nära håll verkar vara datamanipulerad. Ibland funkar det men oftast inte.

Den stora behållningen är dock Sean Patrick Flanery som gör riktigt bra ifrån sig i rollen som stadens polischef. Övriga skådisar får godkänt men inte så mycket mer.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är tyvärr inget mer än en trailer för filmen.


TRE SAKER

1. Det framkommer aldrig varför filmen heter "Kaw" men jag gissar att det är så filmskaparna tycker att korparna låter…

2. Oavsett vad man tycker om filmen i sig så är omslaget imponerande. När jag såg det ville jag verkligen se den här filmen. Visserligen levde den inte upp till mina förväntningar men ändå, ett snyggt omslag är det.

3. Som jag skrev är "Kaw" väldigt lik "Fåglarna". En skillnad är dock att jag blev mer besviken på specialeffekterna i "Kaw". Förmodningen är de dock bättre rent tekniskt i och med att filmen är gjord senare och även använder en helt annan teknik än man gjorde i "Fåglarna". Tyvärr tror jag att problemet är att man kommit att förvänta sig så otroligt mycket idag. Man har blivit så bortskämd att man nu inte accepterar det man gjorde tidigare. Man har blivit kräsen…


HANS-ÅKE LILJA (2007-05-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Tema: Djurskräck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA