En imponerande scennärvaro

FILMEN

Pink känns lite som en ny Madonna om ni frågar mig. När jag ser hennes konsert från Wembly i London kan jag inte låta bli att tänka på Madonnas tidiga konserter, speciellt de från "Like a Virgin"-turnén.

Hon är utmanande, hon har en hel hög med dansare på scen och hon har en rätt tuff attityd. Hon är definitivt inte en artist för "barn".

Personligen har jag aldrig varit ett fan av Pink. Jag har hört henne på radion och sett henne på TV precis som alla andra populära artister men när jag nu såg en hel konsert blev jag riktigt imponerad, både av hennes scennärvaro och av låtarna.

Några av favoriterna är "Trouble", "Just Like a Pill", "Who Kaem" och "Family Portrait" som jag även tycker visar hennes bredd. Sen är det lite kul när hon sjunger en protestlåt (mot USA:s president) som faktiskt är rätt bra.

En sak som slår mig är att det sällan är tråkigt på scen, det händer något hela tiden. Förutom ett antal klädbyten så släpas det även in en stor motorcykel på scenen. Dessutom hänger Pink och en dansare, under ett av extranumren, upp och ner i rep från taket i än den en och än den andra omöjliga ställningen…naturligtvis med en sexuell anspelning.

Hela konserten är inspelad med inte mindre än 15 kameror så man missar inte en sekund av hennes framträdande. Över lag känns hela inspelningen väldigt proffsigt gjord. Snygga kameravinklar och bra ljussättning.

De lite svagare numren är "Spanish Dance" där en spanjorska först dansar (påminner återigen om Madonna och hennes "La Isla Bonita"). Just denna låt känns lite seg men det är också den enda låten som jag får lust att snabbspola förbi. De andra är, även om alla inte är topplåtar, rätt trevliga att lyssna på.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av två bonusspår (endast ljudspår) och lite bilder men framförallt en tio minuter lång dokumentär om vad som sker bakom kulisserna på en konsert. Lite småkul att se vad som sker bakom scenen efter att man sett konserten.


TRE SAKER

1. Boxen till denna DVD är riktigt snygg. Den är genomskinlig och i lite hårdare plast med rundade hörn. Den är inte något otroligt mästerverk men den har det där lilla extra som gör den lite trevligare än en vanlig DVD-box.

2. Pink (eller P!NK som hon ofta skriver det) heter egentligen Alecia Beth Moore och namnet Pink tog hon från en av karaktärerna i filmen "Reservoir Dogs".

3. Pink berättar själv om sitt våghalsiga akrobatnummer (när hon hänger i band från taket under konserten) i dokumentären och personligen förstår jag inte hur hon tillåts göra det hon gör. Skulle hon skada sig, vilket inte är helt otroligt, skulle hon göra det ordentligt med resultatet att resten av turnén ställs in. Det skulle en massa personer förlora en massa pengar på och pengafrågor brukar ju som bekant bestämma vad man får och inte får göra i sådana här sammanhang…


HANS-ÅKE LILJA (2007-06-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: BMG Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
Extramaterial:
Tio minuter lång dokumentär, Två ljudspår och Bildgalleri
RECENSERAT DENNA DAG (24/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA