Månlandningen som aldrig hände

FILMEN

"Apollo 18" berättar historien om månlandningen som aldrig hände… officiellt. Inofficiellt hände den och inofficiellt gick den käpprätt åt skogen. Tre astronauter skickas i hemlighet upp på månen för ett hemligt uppdrag. Deras uppdrag är dock en skenmanöver och de är egentligen där av en helt annan anledning. Detta vet dock inte astronauterna något om utan det är först när de hittar en död rysk astronaut inte långt ifrån där de landat som de börjar ana oråd.

"Apollo 18" överträffade mina förväntningar. Det är en riktigt bra film som har den där klaustrofobiska känslan som är riktigt läskig när den görs rätt, vilket man lyckas med här. Vi får även bra skådespelarinsatser och det hela känns hyfsat trovärdigt. Naturligtvis är en del lite för överdrivet men på det hela stora fungerar det. I en scen börjar en av astronauterna få ont om syre men i nästa sekund springer han omkring och förbrukar det som om han hade hur mycket som helst. Småsaker som det finns det en del men det går att ha överseende med.

Sen kanske specialeffekterna kunde varit bättre och då speciellt monstren. Visserligen får vi se en hel del av dessa i de bortklippta scenerna så en förklaring kan ju vara att de inte höll måttet…

Hur som helst är "Apollo 18" underhållande, den skrämmer när den ska och den är framför allt obehaglig när den ska. Men andra ord en film som definitivt är värd att slösa 86 minuter på.


EXTRAMATERIALET

Kommentarspår samt borttagna och alternativa scener. Bland annat får vi några alternativ till slutet men det är med glädje jag kan konstatera att man faktiskt använder det bästa i filmen.


TRE SAKER

1. www.lunartruth.com nämns i filmen och tydligen ska den ha lett till en fejksida om Apollo 18, men den verkar vara nere nu.

2. Om ni undrar varför filmen ser så kornig ut är det för att den faktiskt filmades med en gammal lins från 70-talet.

3. "Apollo 18" förhandsvisades aldrig i USA för recensenter, något som brukar tyda på att filmen är rätt dålig men inte i det här fallet.


HANS-ÅKE LILJA (2012-04-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Scanbox Vision
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Kommentarer, borttagna scener samt alternativa slut.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA