Alla isbjörnar talar svenska!

FILMEN

Jaha, så har vi det där med målgrupp igen. I fallet "Isbjörnarnas äventyrliga resa" så är den helt fel för mig. Nästan så långt bort man kan komma. Men om vi leker med tanken att jag hade haft barn i, säg, femårsåldern så hade den varit helt perfekt. För barnen åtminstone.

Det handlar om spridda dokumentära bilder på isbjörnar som redigerats ihop till ett familjedrama där alla isbjörnar fått illa animerade munnar som pratar svenska. Storyn går ut på att en isbjörnsmamma berättar för sina små isbjörnsungar om en annan isbjörnsmamma och hennes små isbjörnsungar och ett äventyr som innehåller en pratig polarräv, en glödande (?) och arg isbjörnshanne, en soptipp och de "tvåbenta" som är orsaken till allt jävligt, men som kan vara snälla också.

Konstruerade historier av det här slaget är något jag tycker mycket illa om, men å andra sidan innehåller de flesta naturdokumentärer konstruerade historier för att få just en story att förmedla, men det är samtidigt inte riktigt samma sak som det här. Fast åter igen måste jag poängtera att filmen är gjord för en helt annan målgrupp än den jag tillhör. Yngre barn kan nog dras in i historien och möjligen lära sig ett och annat om isbjörnar.

Produktionen är från 2006 och är kvalitetsmässigt ganska sorglig. Bildkvaliteten varierar från kornig till godkänd beroende på källa, men med lite skicklig klippning och vissa animationer blir det i alla fall en film som hänger ihop. Men det är alldeles för sockersött och fånigt för min del.


EXTRAMATERIALET

Inget


TRE SAKER

1. Filmen är 47 minuter lång och det är alldeles tillräckligt.

2. Det finns enbart svenskt tal som ljudval men ingen textning. Det framgår inte vilka som gör de svenska rösterna, men jag kan inte urskilja några kändisar.

3. Lite tråkigt att det engelska ljudspåret inte finns med. I det görs den pratiga polarräven av Howie Mandel som röstmässigt borde vara mest känd för Gizmo i "Gremlins".


ANDERS JAKOBSON (2012-04-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Letterbox 1.85:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (15/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA