Som bäst när den slutar

FILMEN

I vad jag nästan skulle vilja kalla DVDKritik.se:s barndom recenserade jag "The Hamiltons" av filmparet The Butcher Brothers. En indieskräckis som tyvärr inte imponerade så värst på mig då. Fem år senare har Mitchell Altieri och Phil Flores gjort en remake på 80-talsskräckisen "April Fool's Day" och även fått ut "The Violent Kind".

Slaktbröderna är fortfarande förtjusta i blod och att skildra yngre människor, men en viss skillnad ser jag i specialeffekterna där de bevisligen haft betydligt mer pengar att röra sig med den här gången. Detta framgår mest under filmens sista tredjedel som även är den bästa.

Man kan faktiskt dela in filmen i ganska tydliga tredjedelar där den första är ett ganska matt "Sons of Anarchy"-plagiat, och den andra en klassisk "besatta människor har ihjäl varandra"-variant, medan den tredje introducerar filmens faktiska skurkar och samtidigt något helt annat som gör filmen riktigt intressant.

Medlemmar ur det kriminella MC-gänget "The Crew" (rätt fantasilöst namn måste jag säga) åker iväg till en farm ute på landet för att fira en äldre medlems 50-årsdag. När firandet är över är det bara fem personer kvar som ska stanna över natten, men då dyker en av de tidigare gästerna upp helt nedblodad och sargad och sjunker ihop med ett rop på hjälp. Strax därpå ska denna person bli som besatt och attackera de andra, samtidigt som de döda plötsligt står upp igen. När den tredje akten rullar igång är de överlevande plötsligt gisslan till några 50-talsrockare som behöver dem till något speciellt.

Det låter kanske inte så värst bra, och delar av filmen är inte något vidare, men den sista biten är inte så dum. Mycket av det krediterar jag Joe Egender som spelar skurkledaren Vernon. Det är uppskruvat och överdrivet, men på något vis tycker jag att Egender gör rollen helt perfekt. Jag önskar även att den här delen av filmen hade kommit mycket tidigare för det är här filmen tar fart och blir någorlunda intressant. Dessutom är slutet kittlande på något sätt, vilket gör att filmen faktiskt är som bäst när den slutar.


EXTRAMATERIALET

En kvartslång making of skildrar inspelningen lite som en fluga på väggen, med visst fokus på en av de praktiska specialeffekterna i filmen. Då och då kommer en burkig voice-over in och säger något som knappt går att höra då ljudet är lägre än bakgrundsljudet som ibland är prat. Rätt misslyckat.

Några bortklippta scener finns också bland standardutbud som trailers och bildgallerier.


TRE SAKER

1. Under DVD-menyn och sist i filmen spelas en låt av Les Claypool, för den stora massan mest känd för vinjettmusiken till "South Park" och för en smalare publik som medlem i knäpprockande Primus.

2. Titeln "The Violent Kind" kan tolkas på flera olika vis, vilket även görs i filmen.

3. The Butcher Brothers nästa film blir "The Thompsons" som är en uppföljare till "The Hamiltons".


ANDERS JAKOBSON (2012-07-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer, Making of, Deleted scenes, Slideshow, Trailershow
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA