Märklig grannsämja

FILMEN

I Montreal gäckar en seriemördare. Han våldtar och dödar unga kvinnor, och kanske inte i just den ordningen... Louise (Emily Hampshire) är besatt av tidningarnas skriverier om mördaren, och delar med sig av tidningarna till sin rullstolsbundna granne Spencer (Scott Speedman). De får en ny granne, den unga läraren Victor (Jay Baruchel) som tillbringat den senaste tiden i Kina. De tre börjar umgås tillsammans samtidigt som mördaren skördar nya offer.

Jag vet inte om det är riktigt illa maskerat eller om det rent av är meningen, men jag listar ut vem som är seriemördaren på en gång. Det är alldeles för enkelt.

Ganska tidigt i filmen förstår vi att dessa tre människor inte är helt normala. Louise verkar ha någon sorts kattfetisch men är i övrigt en ganska känslokall och speciell människa. Victor å sin sida har blivit blixtförälskad i Louise och börjar dra valser för bland annat sin bror att de är ihop och till och med förlovade, något som Louise så klart inte känner till. Och Spencer rullar runt i sin lägenhet bland alla sina akvarier och visar misstänksamt aggressiva drag när Louises katter sneglar på hans fiskar.

Filmen utvecklas till en ganska komplicerad men välskriven final som föranleds av att en av dessa tre gör något helt absurt, som dessutom skildras i en scen som man nästan måste skratta åt då den är så fruktansvärt skruvad.

Men filmen känns bara sådär i sammanfattning. Den är lite knepig och balanserar på gränsen till att bli för osannolik. En märklig film som jag egentligen inte riktigt vet om jag gillade eller inte.


EXTRAMATERIALET

Lite småplock som inte behöver recenseras i någon större utsträckning.


TRE SAKER

1. Filmen är baserad på en roman av Chrystine Brouillet som lustigt nog specialiserat sig på barnböcker.

2. Jacob Tierney heter den unga regissören/manusförfattaren som adapterat romanen. Han gör dessutom en mindre roll i filmen som Victors bror.

3. Märkligt nog finns det en kraschad bil på både fram- och baksidan av omslaget som syftar på hur Spencer blev rullstolsbunden, men själva kraschscenen är inte med i filmen.


ANDERS JAKOBSON (2012-09-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Trailer, slideshow
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA