Mer onödig spooffilm att snabbt ignorera

FILMEN

Nu får spoofkungarna Jason Friedberg och Aaron Seltzer se upp - Craig Moss flåsar dem i nacken! Efter debuten med "The 41-Year-Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It" ger han sig på "Twilight"-sagan, och specifikt "Breaking Dawn - Del 1" i "Breaking Wind". Nästa år kommer "30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo". Moss gillar uppenbarligen långa titlar där man får med allt man parodierar.

Där har vi kanske problemet med modern spooffilm, som jag tycker är den absolut lägsta formen av komedi och totalt onödig. Man plankar bara filmer rakt av, till skillnad från till exempel 70-talets spooffilmer som parodierade genrer och inte alls imiterade filmer. Jag förstår mig inte på den här typen av filmer, och tycker inte att de är speciellt roliga.

"Breaking Wind" är inte rolig alls. Den återger ganska rakt upp och ned plotten i "Breaking Dawn" och trycker in 75 procent sexskämt och 25 procent pruttskämt (fullt naturligt eftersom filmens översatta titel skulle bli "Släppa väder"). Är det roligt? Nej, det är inte roligt.

Det enda som är bra med spooffilmer är att de i de flesta fall är föredömligt korta, så man slipper mer än nödvändigt. Så är det även denna gång.


EXTRAMATERIALET

Ingenting. Tack!


TRE SAKER

1. Det roligaste i filmen kommer innan eftertexterna då en skylt förklarar att filmen är tillägnad alla "Twi-hard"-fans av "Twilight" och sedan bjuder på ett collage av YouTube-klipp (förmodar jag) där fans spelat in sina egna reaktioner när de fått se en ny trailer eller ett nytt klipp. Även om detta är underhållande i sin hysteriska enfald, kan jag tycka att det är lite fult att hänga ut människor på det här viset. Speciellt en tjej får väldigt mycket oönskat utrymme på DVD:n.

2. I vanlig spoofanda blandas det in parodier på andra filmer, även om det i detta fall är ganska lite av den varan. Vad vi dock får se är ett antal Johnny Depp-karaktärer i en ganska bisarr scen.

3. Craig Moss har faktiskt gjort en vanlig film också, om man nu kan kalla "Bad Ass" för vanlig. Den är baserad på ett YouTube-klipp där en gubbe ledsnar på en bråkig ung kille och lappar till honom. I filmversionen spelas gubben av Danny Trejo som även gör en mindre roll i denna film.


ANDERS JAKOBSON (2012-10-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
THRILLERNA