Besatthet i en låda

FILMEN

När det skilda paret Clyde och Stephanies dotter Em blir besatt av ett träskrin ser de ingen större anledning till oro. Men efter ett tag börjar det hela spåra ur. Em påstår att hon pratar med någon som bor i lådan och saker och ting blir mer och mer bisarra för varje dag som går. Tills de inser att skrinet innehåller en Dibbuk, en ande som tar över och i slutändan slukar dess mänskliga värd.

Clyde och Stephanie som tycker olika i nästan allt kommer nu båda till insikten om att deras dotter är besatt och behöver hjälp och de gör sitt bästa men vad gör man när ens bästa inte räcker till?

"The Possesion" är riktigt bra. Det är kul att vi som tittare vet att skrinet ställer till det innan de i filmen vet om det. Det ger oss ett litet övertag mot dem och det är kul. Sen är det ju trist för stackars Em att det är hon som råkar illa ut men tittaren får redan innan Em får lådan en rätt stark indikation på att det inte är något misstag att lådan hamnar hos Em.

Skådespelarinsatserna är helt OK och speciellt Natasha Calis är bra i rollen som Em. Hon ser verkligen besatt ut och det på ett trovärdigt sätt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen sägs vara baserad på en verklig historia men jag tvivlar…

2. Det sägs ha skett en hel del underliga saker på inspelningen och när de var klara brann lagret med all dekor mystiskt ner… Rykten eller sanning?

3. Demonen i träskrinet pratar polska.


HANS-ÅKE LILJA (2013-05-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA