En modern E.T.?

FILMEN

Jag vet inte om man hade "E.T." i tankarna när man gjorde "Yoko" men det finns många likheter. Vi har en varelse, den här gången en yeti i stället för en rymdvarelse som säger "Yooo", i stället för "E.T. phone home". Varelsen är långt hemifrån, Yoko kommer från Tibet till USA. Varelsen träffar ett barn som måste rädda den från onda människor som vill tillfångata den och så vidare. Ja, ni ser, likheterna duggar tätt. Men trots det känns "Yoko" rätt fräsch.

"Yoko" är en äkta familjefilm som hela familjen kan skratta åt. Yoko är kanske inte vad man förväntar sig att en yeti ska vara men han är kul. Han är lite busig, lite klantig och väldigt nyfiken. Dessutom kan han göra sig osynlig… men bara om han kyler ner sig. Yoko mår nämligen inte speciellt bra av värme och just när han besöker USA, vilket han för övrigt gör av misstag, är en värmebölja på väg. Det gäller nu för Pia (som flickan som hittar honom heter), hennes kompis och lillasyster att hitta ett sätt att kyla ner Yoko samtidigt som man måste hålla honom gömd.

Jag kommer på mig själv med att skriva honom om Yoko men det är aldrig fastslaget om den är en kille eller tjej, eller finns det bara en sort? För tydligen kommer yetis till genom att munkar tänker fram dem så… Nåja, detta kanske man inte ska fördjupa sig i allt för mycket. Oavsett så är "Yoko" en bra familjefilm som hela familjen kan uppskatta. Det som stör mig lite är att den är gjord i Tyskland och att alla pratar tyska. Och även om själva dubbningen är rätt bra gjord så är vissa skyltar och liknande på tyska och då jag inte kan tyska känns detta lite mindre naturligt än när filmen är inspelad i Sverige eller England.


EXTRAMATERIALET

En kortare film om hur man skapade Yoko bjuds vi på och även om den är lite enklare än vad vi är vana med så fyller den sitt syfte och är faktiskt rätt intressant.


TRE SAKER

1. Yoko är rätt bra gjord och jag kommer på mig att fundera på om den är dataanimerad eller om det är en dräkt…

2. Alla skådespelare är för mig okända.

3. Till en början, innan man har något att jämföra med tror jag Yoko är större än han är…


HANS-ÅKE LILJA (2013-06-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Yoko - bakom kulisserna
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA